Bitcoin-halvering zal geen groot evenement worden, aldus Peter Brandt

De ervaren handelaar Peter Brandt heeft gezegd dat het langverwachte Bitcoin-halveringsevenement waarschijnlijk niet veel impact zal hebben, omdat “markten dit van tevoren inprijzen.” In zijn tweet van 27 juli zei Brandt dat hij gelooft dat de “onvermijdelijke goedkeuring van een $BTC ETF [beursgenoteerd fonds] in de VS” geen grote gebeurtenis zal zijn.

De opmerkingen van Brandt lijken in tegenspraak te zijn met voorspellingen van sommige bitcoiners die denken dat beide gebeurtenissen de prijs van BTC zullen opdrijven. Bijvoorbeeld, prijsvoorspellingen op Changelly suggereren dat BTC in 2024 de grens van $50.000 zal overschrijden, het jaar waarin de belangrijkste crypto voor de vierde keer wordt gehalveerd.

Aan de andere kant lijkt de overtuiging van Brandt dat de goedkeuring van Bitcoin ETF’s waarschijnlijk niet de prijs van de cryptocurrency zal verhogen, in strijd te zijn met de laatste gegevens van Coingecko, die suggereren dat de ETF-aanvraag van Blackrock BTC heeft gestimuleerd in het tweede kwartaal van 2023. In zijn tweet vertelde Brandt echter aan zijn volgers dat het enige dat telt, de onbetwiste positie van bitcoin als de belangrijkste crypto-activum is. De ervaren handelaar concludeerde het volgende:

“BTC’s correlatie met andere markten is niet relevant. BTC zal aan de top van de voedselketen staan. Dat is het enige dat telt.”

Ondertussen waarschuwde Brandt in dezelfde tweet dat de Amerikaanse regering zal blijven vechten tegen de vrijheid van burgers om bitcoin te bezitten of te gebruiken. Hij zei dat dit in overeenstemming zou zijn met het verlangen van Washington-elite naar een “neo-marxistisch land waar de federale overheid soeverein is over alles.” Bitcoin, zei hij, “streeft naar zijn eigen soevereiniteit” en is daarom een vijand van het marxisme.

Toen hem werd gevraagd waarom hij er vertrouwen in heeft dat spot Bitcoin ETF-aanvragen zullen worden goedgekeurd en naar de toekomst van de belangrijkste cryptocurrency, zei Brandt dat het oordeel nog steeds in beraad is.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!