Merten: Bear-markt kan langer aanhouden dan verwacht

Cryptocurrency-analist Nicholas Merten heeft een bearish sentiment geuit over een van de top vijf crypto-assets te midden van een relatieve rust op de markt. Merten vertelde aan zijn 511.000 abonnees van het YouTube-kanaal DataDash dat Binance Coin (BNB) een zware correctie kan ondergaan als een kritiek ondersteuningsniveau instort. Volgens Merten kan BNB met wel 83% dalen vanaf het huidige niveau naar een prijs die voor het laatst werd vastgelegd in het eerste kwartaal van 2021. Hij gaf het volgende aan:

“[BNB hangt] slechts aan een zijden draadje van het 200-daags voortschrijdend gemiddelde en net boven het ondersteuningsniveau [rond $180] dat standhoudt sinds februari 2021. Als dat niveau wordt doorbroken, als de trendlijn tussen de twee significante hogere laagtepunten hier van september 2017 en maart 2020, zeer kritieke laagtepunten voor BNB, niet standhoudt, als de theoretische ondersteuningslijn niet standhoudt en als we geen steun krijgen van voormalige weerstandshoogtes van juni 2019 en januari 2018, waar gaat BNB dan naartoe?

Nou, kijk eens naar de grafiek hier, dan bevinden we ons in onbekend terrein, totdat we gemakkelijk hier beneden rond $45 tot $40 komen.”

BNB wordt op het moment van schrijven verhandeld tegen een prijs van $242. Wat betreft Bitcoin (BTC) zei Merten dat als het niet lukt om boven het huidige weerstandsniveau uit te breken, dit erop wijst dat de kans op een rally voor deze toonaangevende crypto-asset klein is en dat de bear-markt langer kan aanhouden dan verwacht. Hierover zei hij:

“Als we niet in staat zijn om door dit eerdere ondersteuningsbereik [$32.000 – $36.000], dat nu weerstand is geworden, te breken binnen een zeer korte tijdspanne, zal dit blijven spelen als weerstand.

En naarmate we onder het ondersteuningsbereik van dit stijgende kanaal blijven duwen en erdoorheen breken, mogelijk tot $28.000, $27.000, wordt duidelijk dat de markt niet de kracht heeft om vooruit te gaan…

Ik moet eerlijk zijn met jullie, omdat de prijs zich heeft vastgehouden in dit bereik [$32.000 – $36.000] en nu een langetermijngebied van voormalige ondersteuning als weerstand fungeert, moet ik jullie vertellen dat dit signalen stuurt dat de markt waarschijnlijk een veel langere en langdurige bear-markt zal hebben dan veel mensen denken.”

Over XRP zei de veel gevolgde analist dat de op drie na grootste crypto-asset op het punt staat te dalen, nadat het met meer dan 50% is gestegen sinds het midden van deze maand, te midden van een gunstige uitspraak in de rechtszaak van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) tegen Ripple.

“Dit is geen optimistische prijsactie. We staan op het punt om hier op het dagelijkse tijdsbestek een bearish kruising te krijgen. En dat is niet wat je wilt zien – een enorme stijging van 72% en daarna geen vervolg? Het is meer ‘buy the hype, sell the news’, toch? In dit geval was de hype in wezen al in de prijs verwerkt en nu is het tijd om het nieuws te verkopen.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!