De strijd tegen inflatie is nog lang niet voorbij, aldus voormalig vicevoorzitter Federal Reserve

De voormalige vicevoorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve, Roger Ferguson, die van 1999 tot 2006 vicevoorzitter van de Federal Reserve was, heeft in een recent interview met CNBC aangegeven dat de rente nog twee keer verhoogd kan worden. Hij gaf het volgende aan:

“Ik denk dat er een aantal factoren zijn die die tweede renteverhoging zouden kunnen stimuleren. Ten eerste hebben ze dat al als een mogelijkheid genoemd. En ten tweede… de economie blijft het heel goed doen, gelukkig, waardoor ze ruimte hebben voor nog een stap als de data dat vereisen.”

De Fed besloot in juni de renteverhogingen te onderbreken nadat ze de rente de afgelopen 15 maanden had verhoogd in een poging de inflatie te bestrijden. Dit zal echter volgens Ferguson weer hervat worden, wat weer slecht nieuws kan betekenen voor risicovolle activa, zoals Bitcoin (BTC) en cryptocurrencies.

Ferguson gaf in het interview tevens aan dat de Federal Reserve een “gegevensafhankelijke” centrale bank is, waardoor ze hun beslissingen op data zullen laten afhangen. Hij beschreef het als volgt:

“Ik denk dat ze ook best tevreden waren met de laatste afdruk van de CPI (consumentenprijsindex), maar het is nog lang niet voorbij dat ze de inflatie zeker terugbrengen naar die 2%. En ik denk dat een deel van het probleem is dat de inflatie nog steeds iets boven de 2% blijft hangen, waardoor ze misschien gedwongen worden om na juli niet nog één [stijging] te doen, maar mogelijk twee als dat is wat de gegevens vereisen.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!