Tesla houdt nog steeds meer dan $184 miljoen aan Bitcoin vast

De Amerikaanse fabrikant van elektrische auto’s Tesla (TSLA) heeft voor het vierde kwartaal op rij geen Bitcoin (BTC) gekocht of verkocht, zei het bedrijf in zijn winstpublicatie over Q2 van 2023 op woensdag na sluiting van de markt.

De nettowaarde van zijn digitale activa aan het einde van het kwartaal was $184 miljoen, hetzelfde als in de afgelopen drie kwartalen. Aan het einde van het tweede kwartaal was de prijs van Bitcoin ongeveer $30.400, tegenover ongeveer $28.500 aan het einde van het eerste kwartaal.

De huidige boekhoudregels staan echter niet toe dat de waardering van digitale activa wordt verhoogd wanneer de prijzen stijgen, tenzij de activa worden verkocht, maar ze kunnen worden verlaagd wanneer de prijzen dalen, zelfs vóór een verkoop.

Dit betekent dus dat het bedrijf geen Bitcoin meer heeft gekocht of verkocht sinds het tweede kwartaal van vorig jaar, toen het meer dan 30.000 BTC verkocht, of ongeveer 75% van zijn bezit, voor $936 miljoen.

Het bedrijf kocht aanvankelijk begin 2021 $1,5 miljard aan BTC, waarbij CEO Elon Musk de Bitcoin koers een boost gaf door ook te zeggen dat Tesla de koningsmunt zou gaan accepteren als betaling voor zijn auto’s, waar Musk uiteindelijk op terugkwam.

Voor het tweede kwartaal rapporteerde Tesla tevens een gecorrigeerde winst per aandeel van $0,91, tegenover de schatting van consensusanalisten van $0,80, volgens FactSet. De omzet van $24,9 miljard overtrof de schattingen van analisten van $24,2 miljard. De aandelen zijn tevens dit jaar met meer dan 136% gestegen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!