Bitget’s laatste bewijs van reserves stelt nieuwe industrie benchmark met 223% ratio

Bitget, top crypto derivaten- en copy trading platform, heeft zijn maandelijkse bewijs van reserves (PoR) onthuld en toont een ongeëvenaarde totale reserveratio van 223%, die de industriestandaard van 100% twee keer overschrijdt.

Dit nieuwste bewijs van reserves zet Bitget’s toewijding aan radicale transparantie voort, aangezien de beurs sinds december 2022 verifieerbare gegevens publiceert, met als doel vertrouwen op te bouwen en een nieuwe benchmark voor de branche te stellen. De laatste reserveratio’s van Bitget zijn als volgt:

Volgens gegevens op Coinmarketcap op 11 juli is het saldo van de reserves meer dan $1,44 miljard in 31 populaire digitale activa. Het uitgebreide rapport laat de niet aflatende toewijding van Bitget aan transparantie zien, met reserveratio’s die de afgelopen zeven maanden constant boven de 200% lagen. En de toevoeging van USDC-reserves in maart 2023 zorgt voor een extra transparantielaag in de status van Bitget fondsen.

Door elke maand Merkle Tree proof, platformreserves en platform-reserveratio te publiceren, garandeert Bitget dat het 100% van de activa van gebruikers in reserve houdt. Om de transparantie verder te vergroten en de uiteindelijke nauwkeurigheid van de informatie te garanderen, heeft de beurs een nieuwe tool gelanceerd; “Merkle Validator”, waarmee gebruikers zelf controles kunnen uitvoeren op hun eigen accounts.

Met deze nieuwe functie kunnen gebruikers in een paar eenvoudige stappen de veiligheid van hun geld controleren. Gebruikers kunnen de status van de “Merkle leaf” van hun activa controleren in de gegevensstructuur van de Merkle tree. Gracy Chen, algemeen directeur van Bitget, zegt het volgende:

“In een steeds veranderend mondiaal en marktlandschap is het van het grootste belang om de stabiliteit van financiële transacties te handhaven. Bij Bitget geven we prioriteit aan zowel financiële als technische beveiliging om onze gebruikers vertrouwen te geven voor de toekomst. We zullen doorgaan met het uitbrengen van consistente Bewijs van reserves als een pijler van vertrouwen in ons platform. Bitget streeft er ook naar om hogere standaarden te stellen voor de hele industrie door samen te werken met beurzen om te pleiten voor radicale transparantie door de evolutie van crypto.”

Bitget zet zich in zich om regelmatig controles uit te voeren op de PoR’s en samen te werken met toonaangevende accountantskantoren, om ervoor te zorgen dat de balansen en de status van de gebruikersactiva binnen de reserves up-to-date blijven. Om gebruikers een extra beschermingslaag te bieden, heeft Bitget een Beschermingsfonds van $300 miljoen. Het fonds is bedoeld om de verliezen van gebruikers te dekken in het geval van gecompromitteerde accounts of verloren activa als gevolg van gebeurtenissen buiten hun macht of trading gedrag. Bitget belooft het Beschermingsfonds voortdurend te verhogen om de waarde ervan te behouden, wat de toewijding aan de beveiliging van de activa van de klant onderstreept.

Over Bitget

Bitget werd in 2018 opgericht en is ’s werelds meest toonaangevende cryptovaluta beurs die als een van haar belangrijkste producten diensten voor copy trading aanbiedt. De beurs bedient meer dan 8 miljoen gebruikers in meer dan 100 landen en regio’s en wil gebruikers helpen slimmer te traden door een veilige en allesomvattende oplossing voor het traden aan te bieden. Bitget inspireert individuen om crypto te omarmen door met betrouwbare partners samen te werken, zoals de legendarische Argentijnse voetballer Lionel Messi en de officiële organisator van eSports-evenementen, PGL.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!