SlowMist onthult miljardenverliezen door crypto-hacks

Totale verliezen door crypto hacks hebben nu de grens van $30 miljard doorbroken, volgens het blockchain-beveiligingsbedrijf SlowMist.

Het bedrijf merkt op dat dit gigantische bedrag is opgebouwd uit 1.101 verschillende hacks die teruggaan tot januari 2012. SlowMist zegt:

“Gezien deze verbluffende cijfers is het overduidelijk dat zowel projecten als gebruikers veel meer nadruk moeten leggen op beveiliging binnen het domein van blockchain-technologie.”

Deze week zijn er twee verschillende crypto-projecten misbruikt voor aanzienlijke bedragen.

Afgelopen weekend gebruikte een hacker vervalste bewijzen om opnameoperaties te starten op cross-chain bridge-contracten op het gedecentraliseerde financiële (DeFi) cross-chain protocol Poly Network.

Blockchain-beveiligingsinfrastructuurbedrijf BlockSec merkt op dat de hacker een winst van ongeveer $5,3 miljoen heeft gemaakt met Ethereum (ETH).

En op donderdag heeft een hacker gebruikgemaakt van het brugplatform Multichain en ongeveer $126 miljoen aan tokens opgenomen uit de Multichain-brug op het Fantom (FTM) -netwerk.

Het marktinlichtingenbedrijf Chainalysis merkt op dat DeFi-protocollen de grootste doelwitten zijn geworden voor hacks in de cryptoruimte, met $3,1 miljard aan hacks vorig jaar, wat meer dan 82% van het totaal gestolen bedrag in 2022 vertegenwoordigt. Cross-chain bridges zijn de grootste specifieke doelen binnen DeFi, met 64% van dat totaal van $3,1 miljard.

Cross-chain bridges zijn ontworpen om de overdracht van crypto-activa tussen twee verschillende ketens mogelijk te maken.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!