Wat is Fantom (FTM)?

Fantom is een open-source, DAG-gebaseerd blockchain platform dat snelle, efficiënte en betrouwbare op-chain transacties en toepassingen biedt. Het platform werd opgericht in 2018 en heeft sindsdien aan populariteit gewonnen onder crypto-investeerders en ontwikkelaars.

Hoge snelheden

Een van de belangrijkste kenmerken van Fantom is zijn hoge doorvoersnelheid. Het platform is in staat om meer dan 10.000 transacties per seconde uit te voeren, wat het een van de snelste blockchain-platforms op de markt maakt. Dit maakt het bijzonder geschikt voor toepassingen die real-time transacties vereisen, zoals micropayments, supply chain-industrie en online gaming.

Efficient en schaalbaar

Een ander kenmerk van Fantom is de efficiëntie. Het gebruikt een uniek consensus-algoritme genaamd “Lachesis”, waardoor er geen blokken nodig zijn om transacties te verifiëren. Dit vermindert de noodzaak om veel energie te verbruiken bij het bevestigen van transacties, waardoor het platform beter schaalbaar is en lagere kosten voor deelnemers biedt.

Fantom biedt ook een robuuste smart contract-omgeving, waar ontwikkelaars allerlei verschillende soorten toepassingen kunnen creëren. Het gebruikt een eigen Solidity-achtige programmeertaal genaamd “Efficiency”, die speciaal is ontworpen voor het Fantom-ecosysteem.

Decentralisatie door een DAO

Het platform maakt ook gebruik van een Decentralized Autonomous Organization (DAO) om het beheer van het netwerk te decentraliseren en te beschermen tegen censuur en beïnvloeding door enkele partijen. Bovendien biedt het platform uitgebreide beveiligingsfuncties, zoals beveiligde wallet-opslag en multi-factor-authenticatie, om de gegevens en activa van gebruikers te beschermen.

Conclusie

In het algemeen is Fantom een veelbelovend blockchain platform met uitzonderlijke prestaties en veelzijdige mogelijkheden. Het biedt een robuuste en betrouwbare omgeving voor ontwikkelaars en gebruikers, en heeft het potentieel om een grote speler te worden in de crypto-industrie.

Echter, aangezien Fantom nog steeds een jong project is en nog steeds aan populariteit wint, is er nog steeds beperkte ondersteuning voor bepaalde tools en integraties. Daarnaast zijn er mogelijk nog onbekende kwetsbaarheden aanwezig, die in de toekomst aan het licht kunnen komen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!