“Bitcoin is een internationale activa”, aldus BlackRock CEO

Tijdens een recent interview met Fox Business op 5 juli heeft Larry Fink, de CEO van BlackRock, een aantal pro-crypto opmerkingen gemaakt in ondersteuning van BlackRock’s aanvraag om het eerste Bitcoin exchange-traded fund (ETF) te noteren in de Verenigde Staten.

Tijdens een interview zei Fink dat de rol van cryptocurrency grotendeels neerkomt op “het digitaliseren van goud” en suggereerde dat Amerikaanse regelgevers overwegen hoe een ETF, die rechtstreeks aan Bitcoin (BTC) is gekoppeld, financiën kunnen democratiseren. Hij zei het volgende:

“Laten we duidelijk zijn: Bitcoin is een internationale activa. Het is niet gebaseerd op één valuta, en dus kan het een activum vertegenwoordigen die mensen kunnen gebruiken als een alternatief [op traditionele activa].”

Fink suggereerde verder dat investeerders zich tot Bitcoin kunnen wenden als bescherming tegen inflatie of de devaluatie van bepaalde valuta.

Tijdens zijn tijd bij BlackRock heeft Fink vaak commentaar gegeven op belangrijke gebeurtenissen die invloed hebben op de cryptoruimte, waaronder de ineenstorting van FTX in 2022 en de toenemende interesse in BTC.

Als CEO van ’s werelds grootste vermogensbeheerder, met meer dan $9 biljoen aan beheerd vermogen, kan Finks pro-crypto sentiment golven veroorzaken binnen en buiten de cryptoruimte. Zo heeft de recente Bitcoin ETF-aanvraag van BlackRock onlangs een flinke stijging veroorzaakt van de Bitcoin koers.

Het is echter nog onduidelijk of de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) het investeringsproduct zal goedkeuren, gezien het feit dat het tot nu toe alle eerder ingediende spot BTC ETF-aanvragen heeft afgewezen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!