XRP-gemeenschap in rep en roer vanwege valse geruchten over aftreden van SEC-voorzitter

De XRP-gemeenschap wordt overspoeld met overduidelijk valse geruchten over het aanstaande aftreden van de voorzitter van de Securities and Exchange Commission (SEC), Gary Gensler, waarbij vooraanstaande XRP-accounts, zoals Documenting Ripple, een belangrijke rol hebben gespeeld bij het verspreiden van het onbevestigde nieuws.

Gensler trad in april 2021 aan als voorzitter van de SEC na een illustere carrière in het openbaar bestuur en de academische wereld, waarbij hij onder andere voorzitter was van de Commodity Futures Trading Commission tijdens de regering-Obama. Zijn ambtsperiode heeft een sterke focus gehad op de opkomende cryptomarkt, waaronder de lopende rechtszaak tussen de SEC en Ripple Labs, de makers van de XRP-token.

Ondanks de rondgaande geruchten lijkt het aftreden van Gensler zeer onwaarschijnlijk. Tot nu toe is zijn ambtsperiode gekenmerkt door een duidelijke inzet voor strenge cryptoregulering en het bevorderen van meer transparantie op de markt, een taak die verre van voltooid is. Volgens historische precedenten is geen enkele voorzitter van de SEC binnen de eerste twee jaar van zijn ambtsperiode afgetreden, waardoor het vermeende vertrek van Gensler nog onwaarschijnlijker lijkt.

Als tegenverhaal zijn sommige prominente leden van de XRP-gemeenschap begonnen met het betwisten van deze ongeverifieerde beweringen. Jungle Inc, een bekende figuur in de XRP-gemeenschap, waarschuwde volgers voor een nepnieuwssite die het onbevestigde verhaal van het aftreden van Gensler verspreidt. Crypto Eri, een andere prominente persoon, adviseerde de gemeenschap ook om “verantwoordelijke gebruikers van sociale media te zijn en niets te volgen/delen/verspreiden zonder verificatie.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!