Blockstack ico

Gary Gensler officieel nieuwe voorzitter van de SEC

De aanstaande president Joe Biden heeft officieel Gary Gensler als voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) benoemd, wat goed nieuws kan zijn voor de cryptocurrency-markt.

Gensler is de voormalige voorzitter van de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) en een Wall Street-veteraan die het cryptocurrency-veld nauwkeurig heeft bestudeerd. Zo gaf hij gaf tijdens de Trump-administratie cursussen over cryptocurrencies en blockchain-technologie aan de MIT Sloan School of Management.

Gensler streeft naar “strengere regels”

Bronnen die bekend waren met de zaak vertelden dat Gensler zou streven naar “strengere regelgeving”. Zijn benoeming tot de belangrijkste effectenregelgever van het land zal naar verwachting een einde maken aan de vier jaar van versoepeling van regels jegens Wall Street-banken, makelaars, fondsen en openbare bedrijven.

Bij de CFTC voerde Gensler dramatische nieuwe regels in voor swaps, opgelegd door het Congres na de financiële crisis van 2007-2009, en bouwde hij een reputatie op als een hardnekkig persoon die bereid is om op te staan tegen de giganten van Wall Street.

Daarnaast hield hij ook toezicht op de vervolging van grote investeringsbanken wegens manipulatie van Libor, de maatstaf voor biljoenen dollars aan leningen wereldwijd.

Goed nieuws voor de crypto-industrie?

Vorige week plaatsten wij nog een bericht waarin Jake Chervinsky, algemeen adviseur van Compound Labs, aangaf dat de aanstelling van Gary Gensler gunstig zal zijn voor Bitcoin (BTC). Chervinsky zei dat Gensler toezicht zou kunnen houden op de goedkeuring van de eerste Bitcoin ETF, die in het verleden routinematig door het bureau is afgewezen. Hij zei het volgende:

“Gary Gensler begrijpt crypto goed en ondersteunt Bitcoin al jaren. Zijn selectie als SEC-voorzitter duidt op een beleidswijziging ten gunste van een Bitcoin ETF.”

Hij ging verder met:

“Het is lang geleden dat de crypto-industrie uit de fase van ‘niets reguleren’ groeit. We komen nergens op uit als ons beleidsstandpunt is ‘we hebben duidelijkheid nodig, maar alleen als u duidelijk maakt dat u ons niet reguleert.’ Ik ben vrij optimistisch over Gensler.”

Het is echter zo dat het wellicht minder positief nieuws kan zijn voor XRP, aangezien Gensler in een interview uit 2018 aangaf dat er een sterk argument is dat XRP de kenmerken van een effect heeft. Hij zei ook dat Ethereum (ETH) in de beginperiode misschien een effect was, maar in de loop van de tijd meer gedecentraliseerd is geworden.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN