Mastercard bouwt op Ethereum-gebaseerde app store voor gereguleerde financiële apps

Op 29 juni werd gemeld dat betalingsgigant Mastercard van plan was om in de komende maanden een “Multi Token Network” in bèta te lanceren in het Verenigd Koninkrijk. Raj Dhamodharan, uitvoerend vicepresident en hoofd crypto en blockchain van Mastercard, beschreef het als een “app store aangedreven door blockchain-technologieën voor het bouwen van gereguleerde financiële toepassingen”.

Het MTN van Mastercard geeft ontwikkelaars toegang tot tools die het creditcardbedrijf dit jaar heeft ontwikkeld. Dit omvat een privéversie van de Ethereum blockchain waarop het bedrijf ontwikkelaars zal aanmoedigen om nieuwe toepassingen te bouwen, merkte het rapport op. Dhamodharan vertelde Fortune het volgende:

“Veel van de dingen waar mensen tegenwoordig over praten en schrijven in de crypto-industrie hebben te maken met de regelgevingsaspecten en alle technologie en investeringen als een asset en dergelijke.”

Hij voegde eraan toe dat de onderliggende technologie die crypto aandrijft “eigenlijk heel nuttig” is. Het bedrijf bevestigde zijn betrokkenheid bij crypto in de officiële aankondiging, waarin de stap werd gepresenteerd als een “natuurlijke evolutie” voor een “breder scala aan betaaloplossingen”.

“Ons doel is om de bredere digitale activa-industrie en geïnteresseerde partijen te ondersteunen om het vertrouwen in de toekomst ervan te versterken.”

Mastercard’s eerdere stappen op het gebied van digitale activa omvatten non-fungible tokens (NFT’s), crypto-gekoppelde creditcards en betaalpassen, crypto-infrastructuur en ontwikkelaarstools. Het bedrijf biedt ook producten zoals ‘Crypto Secure’, ‘Crypto Source’ en ‘Crypto Credential’ aan, die volgens hen “meer transparantie en vertrouwen in deze ruimte brengen”.

Programma’s en toepassingen op de nieuwe ‘app store’ kunnen worden geschreven in Solidity, de programmeertaal van Ethereum. Bovendien kunnen ontwikkelaars die de bètaversie gebruiken experimenteren met tokenized commerciële bankdeposito’s en blockchain-gegevens die aangeven hoeveel geld iemand op zijn bankrekening heeft staan. Volgens de aankondiging is Mastercard van plan om MTN in de loop van de tijd beschikbaar te stellen in aanvullende markten over de hele wereld.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!