Bitvavo voegt 14 nieuwe altcoins toe aan platform

Bitvavo, een vooraanstaande cryptocurrency-beurs in de Benelux, heeft recentelijk 14 nieuwe cryptocurrencies aan haar exchange toegevoegd.

Bitvavo staat bekend om haar stabiele en gebruiksvriendelijke platform, dat mensen de gelegenheid biedt om de diverse en opwindende wereld van crypto te verkennen. Daarnaast is het een goed alternatief geworden voor Binance, nu dat ’s werelds grootste cryptocurrency-beurs besloten heeft om Nederland te verlaten.

Het bedrijf streeft ernaar een breed scala aan digitale activa aan te bieden, met een grote verscheidenheid aan cryptocurrency-netwerken en -projecten. Op dit moment biedt Bitvavo meer dan 190 verschillende munten aan, variërend van kleinere assets tot grotere munten zoals Bitcoin (BTC), Litecoin (LTC) en Ethereum (ETH).

De selectie van de nieuwe cryptocurrencies is gebaseerd op uitgebreide vermeldingsprocedures. Bitvavo hanteert bijvoorbeeld criteria zoals liquiditeitsscore, volume, populariteit en naleving van wettelijke vereisten om gebruikers een veilige ervaring te garanderen.

Ondanks deze strenge eisen, heeft de beurs toch besloten om een aantal altcoins toe te voegen aan haar aanbod. En er zitten een aantal opvallende munten tussen. Hieronder een lijst van de nieuwkomers:

 • Arbitrum (ARB): De inheemse token van Arbitrum, een oplossing voor schaalvergroting van Ethereum Layer-two, gericht op het verbeteren van de snelheid, schaalbaarheid en kostenefficiëntie van het Ethereum-netwerk.
 • Aptos (APT): De inheemse token van Aptos, een Layer 1 Proof of Stake (PoS) blockchain die een hoge transactiecapaciteit belooft. APT wordt gebruikt voor governance en beloningen voor blokvalidatie.
 • Blur (BLUR): De inheemse governance-token van Blur, een van de grootste NFT-marktplaatsen voor Ethereum. Blur onderscheidt zich door het ontbreken van handelskosten voor zowel kopers als verkopers.
 • Optimism (OP): Een goedkope en snelle tweede laag (L2) voor de Ethereum blockchain, gebouwd op optimistic roll-up technologie. Het biedt hogere transactiesnelheden en lagere transactiekosten.
 • DYdX (DYDX): De governance-token voor het layer 2-protocol van de gedecentraliseerde exchange dYdX. Tokenhouders hebben invloed op wijzigingen in dYdX en krijgen kortingen op handelskosten.

Ben je op zoek naar een nieuwe, betrouwbare beurs? Klik dan hier en ontvang €10 welkomstbonus!

 • Alchemy Pay (ACH): Een betaalprovider die naadloze integratie van fiat en crypto mogelijk maakt. De ERC-20 token van Alchemy Pay wordt gebruikt voor transactiekosten en netwerkbeloningen.
 • Dusk Network (DUSK): Een privacy blockchain van Layer 1 voor financiële toepassingen. DUSK wordt gebruikt voor transacties, atomic swaps, inzet van smart contracts en consensusfacilitering.
 • Sui (SUI): Een unieke Layer 1 blockchain en smart contract platform dat snel, privé, veilig en toegankelijk eigendom van digitale valuta mogelijk maakt.
 • Moonriver (MOVR): Het netwerk van het smart contract platform Moonbeam, dat fungeert als een testnetwerk voor nieuwe blockchains. Het Moonriver-token wordt gebruikt voor transactiekosten en gasmetingen.
 • Glimmer (GLMR): Een governance-token van Moonbeam, dat deelnemers toegang biedt tot vitale functies van het netwerk.
 • Harmony (ONE): Een blockchain-platform dat de ontwikkeling van gedecentraliseerde apps ondersteunt met snelle blockcreatie en verbeterde schaalbaarheid.
 • Syscoin (SYS): De inheemse token van het Syscoin-platform, dat twee blockchains combineert tot één netwerk met veilige transactieverwerking en smart contract functionaliteit.
 • Pepe (PEPE): Een memecoin gebaseerd op het stripfiguur “Pepe the Frog”, die entertainment en mogelijkheden biedt voor de crypto-community.
 • Floki (FLOKI): Een memetoken geïnspireerd op internetcultuur en memes, met een eigen ecosysteem en utility-token.

Het is wellicht ook interessant om te weten dat Bitvavo momenteel een speciale actie heeft lopen in samenwerking met CryptoBenelux. Dit is vooral interessant voor degene die op zoek zijn naar een nieuwe beurs omdat Binance gaat stoppen in Nederland. Om deze pijn te verzachten, biedt Bitvavo €20 welkomstbonus voor nieuwe klanten.

Ben je op zoek naar een nieuwe, betrouwbare beurs? Klik dan hier en ontvang €10 welkomstbonus!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!