Nederlandse analist voorspelt depressie voor altcoins

Een veel gevolgde Nederlandse crypto-analist heeft onlangs zijn zijn verwachtingen voor Bitcoin (BTC) en altcoins bijgewerkt na een enorme week van winsten voor de koningsmunt.

Michaël van de Poppe vertelde zijn 658.100 volgers op Twitter dat met de snelle stijging van de Bitcoin dominantie (BTC.D), deze waarschijnlijk binnenkort een consolidatiepunt zal bereiken, wat gunstig is voor altcoins. Hij zei het volgende:

“Bitcoin dominantie nadert het volgende weerstandsniveau, terwijl Bitcoin zelf ook het volgende weerstandsniveau bereikt. Waarschijnlijk zal Bitcoin consolideren, waardoor altcoins wat verlichting zullen ervaren en vaart kunnen maken.”

BTC.D is een maatstaf voor het percentage van de totale marktkapitalisatie van cryptocurrencies dat uit Bitcoin bestaat. Hierdoor kan bepaalt worden of het meeste geld in BTC stroomt of in altcoins. Daarnaast kan er ermee voorspelt worden wat de altcoins gaan doen.

Na zo’n week van winsten verwacht Van de Poppe dat BTC binnenkort een consolidatiepunt zal bereiken. Hij zei hierover het onderstaande:

“Dit blijft het scenario voor Bitcoin. Ik verwacht dat we een beetje zullen consolideren (al dan niet met het doorbreken van het hoogste punt). In dat geval is de optimale instap op $28.500.”

Op basis van de interpretaties van de handelaar van de 200-weeks voortschrijdend gemiddelde (MA) en exponentiële voortschrijdende gemiddelden (EMA) van BTC, verwacht hij dat BTC over het algemeen richting $40.000 zal blijven gaan, wat weer negatief zal zijn voor altcoins:

“We zijn hier. De depressiefase voor altcoins. Sommige laten al enige vooruitgang zien, de rest moet nog volgen. Het volume neemt langzaam toe, mensen verwachten nog steeds meer pijn. Van depressie naar ongeloof. Dat is wat we vervolgens in de crypto zullen zien.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!