Elon Musk ontkent een Dogecoin-whale te zijn

Elon Musk – die actief is als CEO van grote multinationals als Tesla, SpaceX en Twitter – heeft beschuldigingen ontkend dat hij bepaalde Dogecoin (DOGE) -wallets bezit en een Dogecoin-whale is.

In een recente brief, die verkregen werd door de New York Post, betoogde Musk’s advocaat, Alex Spiro, dat de aanklagers een gemanipuleerde foto van Musk hebben gebruikt en hem een Dogecoin-whale hebben genoemd.

De beschuldigingen

Onlangs werd de CEO van Tesla beschuldigd van handelen met voorkennis en het manipuleren van de prijs van DOGE. Volgens de bewering van de eisers was de baanbrekende zet van Musk om het Twitter-logo te veranderen van een blauwe vogel naar Dogecoin, nadat hij eigenaar was geworden van Twitter, een strategische zet van de Amerikaanse ondernemer om de prijs van DOGE te bevorderen en te laten stijgen.

Vorige week werd Musk beschuldigd van betrokkenheid bij een Dogecoin-piramidespel. Volgens een rechtbankdocument van 7 juni wordt Musk ervan beschuldigd 1,4 miljard DOGE te hebben verkocht, wat neerkomt op een bedrag van $124 miljoen.

De beschuldigingen zijn ongegrond, aldus advocaat

De advocaat van Musk, als reactie op de advocaat van de eiser, verklaarde dat de claims van laatstgenoemde ongegrond zijn. Zijn woorden luidden als volgt:

“U beweert specifiek, zonder enige basis, dat de volgende wallets ‘van’ de beklaagden zijn. U heeft het mis. De enige basis voor uw bewering is dat deze wallets Dogecoin verkochten op een moment dat, volgens de derde gewijzigde klacht, de processen aan de gang waren.”

Als reactie hierop merkte de advocaat van de eiser op dat de zaak in de rechtbank zal worden uitgevochten, maar “niet in de media”. Hij voegde eraan toe:

“De eisers en ik zijn er meer dan ooit van overtuigd dat de zaak succesvol zal zijn.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!