Elon Musk beschuldigd van manipulatie van $DOGE om Twitter schulden te dekken

Nadat de CEO van Twitter, Elon Musk, opeens het oude logo van Twitter veranderde in dat van Dogecoin (DOGE), waarop de prijs van de meme-cryptocurrency omhoogschoot, heeft een Bitcoin (BTC) purist hem ervan beschuldigd van het opzettelijk manipuleren van de prijs van Dogecoin voor zijn eigen gewin.

In het bijzonder gelooft de populaire Bitcoin-maximalist Jimmy Song dat Musk’s recente wijziging van het Twitter-pictogram in het DOGE-logo een truc was om zijn financiële verplichtingen na de overname van het social mediaplatform af te wikkelen en niet alleen een blijk van steun voor het actief. Hij tweette het volgende:

Investeer nu €5000 gratis via Finst! Start vandaag nog >

Het Elon Musk-effect

Inderdaad, de prijs van Dogecoin steeg sterk op 3 april en steeg met meer dan 22% in enkele minuten na de onverwachte logowijziging van de social mediagigant, terwijl er ongeveer $1,7 miljard in de marktkapitalisatie van het digitale activum was gepompt, waardoor het naar het hoogste niveau sinds december 2022 steeg.

Musk is echter al geruime tijd een fervent aanhanger van Dogecoin, zijn interesse dateert van begin 2021 toen hij simpelweg ‘Doge’ tweette en een meme plaatste met het DOGE-logo, waardoor de waarde van de cryptocurrency met meer dan 50% steeg.

Dogecoin houdt zijn stijging goed vast

Zoals de zaken er nu voorstaan, is Dogecoin erin geslaagd de prijs te behouden die werd verkregen op het moment van de logo update, momenteel op een prijs van $0,10. Dit betekent een aanzienlijke winst van 30,37% in 7 dagen en 28,94% in de afgelopen 30 dagen, volgens de laatste gegevens.

Daarnaast plaatsten wij eerder vandaag ook een artikel waaruit bleek dat het aantal zoekopdrachten op Google naar de nummer één meme-cryptocurrency de afgelopen zeven dagen met bijna 2.000% gestegen zijn nadat Twitter zijn logo had gewijzigd naar het logo van de munt.

Ondertussen zijn de machine learning-algoritmen op het crypto-trackingplatform PricePredictions ook optimistisch, omdat ze hadden voorspeld dat de prijs van DOGE op 30 april 2023 $0,103899 zou bedragen. Op het moment van schrijven zijn deze voorspellingen iets minder bullish, waardoor de mogelijke prijs van Dogecoin op $0,102147 voor dezelfde datum wordt vastgesteld.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!