Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.

Crypto-veteraan voorspelt dat één scenario voor een bull-cyclus kan zorgen

Arthur Hayes, de crypto-veteraan en oprichter van BitMEX, beschrijft in een nieuwe blogpost dat één scenario een bull-cyclus zou kunnen veroorzaken voor de cryptomarkt.

Hayes zegt dat China zijn burgers zou kunnen toestaan ​​om in cryptocurrencies te investeren in een tijd waarin er een vijandig klimaat heerst voor digitale activa in de Verenigde Staten.

Volgens de mede-oprichter van BitMEX zou de deelname van Chinese investeerders een rally op de cryptomarkt kunnen veroorzaken. Hij stelt het volgende:

“De terugkeer van de Chinese cryptohandelaar via de financiële leidingen van Hong Kong zal de markt nieuw leven inblazen, terwijl tegelijkertijd de armzalige Amerikaanse massale welgestelden effectief worden buitengesloten.”

Hayes zegt dat de verzwakking van de op een na grootste economie ter wereld zal resulteren in een versoepeling van het monetaire beleid en dat een deel van de middelen naar de cryptomarkt zal vloeien. Hij beschrijft het als volgt:

“Hoe minder de Chinese economie groeit, hoe meer krediet er zal worden verstrekt. Dan zal de valuta verzwakken, zal kapitaal kunnen ‘vluchten’ naar geschikte vehikelen, en ten slotte zullen de crypto-kapitaalmarkten de vonk krijgen om hopelijk de herfstrally te beginnen.”

Volgens Hayes zal China de hoeveelheid activa die het land in het Westen bezit verminderen en dit zal uiteindelijk ten goede komen aan Bitcoin-investeerders. Hij sluit zijn blog af met:

“Alleen al het feit dat China zijn valuta verzwakt en loyale kameraden toestaat om Bitcoin-derivaten te kopen, vermindert de hoeveelheid westerse fiat-activa die het land bezit. Hoe terughoudender China is om Amerikaanse staatsobligaties te kopen met zijn exportopbrengsten of om activa in USD (US dollar) in welke vorm dan ook aan te houden, hoe harder de VS moeten werken om ervoor te zorgen dat het kapitaal van zijn burgers niet kan vertrekken… Aangezien de gebruikelijke koper van langlopende termijnschuld, China, staakt. Het is een positief reflexieve relatie die glorieuze opbrengsten zou moeten opleveren voor de gelovigen van Lord Satoshi.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!