CEO van MicroStrategy gelooft dat één factor voor een 900% koersstijging zal zorgen voor Bitcoin

MicroStrategy-oprichter en uitvoerend voorzitter Michael Saylor heeft onlangs aangegeven dat hij optimistisch is over Bitcoin (BTC) in navolging van de claims vanuit de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) dat een aantal spraakmakende cryptocurrencies effecten zijn.

In een nieuw Bloomberg-interview zei Saylor dat er waarschijnlijk een enorme waardestijging in het verschiet ligt voor Bitcoin nu het grote publiek de unieke positie van BTC begint te waarderen, waarbij hij claimde dat kleine beleggers zich beginnen te realiseren dat niets BTC kan vervangen. Hij beschreef het als volgt:

“Ik denk dat er veel verwarring is geweest vanwege de 25.000 andere crypto’s en vanwege alle crypto-effecten die hebben gehengeld om zichzelf te positioneren als de volgende Bitcoin of een betere Bitcoin.

Dus nu denk ik dat het publiek begint te beseffen dat Bitcoin de volgende Bitcoin is. De volgende logische stap is voor Bitcoin naar 10x van hier en dan weer 10x.

Uiteindelijk heb ik er alle vertrouwen in dat crypto-uitwisselingen tot het besef zullen komen dat Bitcoin echt de dominante troef is in deze ruimte.”

De uitgesproken Bitcoin-supporter gaf ook aan dat er waarschijnlijk een vloedgolf van institutioneel kapitaal naar crypto zal stromen zodra de ruimte de onzekerheden rond altcoins en stablecoins wegneemt. Hij zei het volgende:

“Ik denk dat wat je moet onthouden de reden is dat we geen mega-institutioneel geld de ruimte in laten stromen, verwarring en angst is. Als dat verdwijnt, zie je enorme hoeveelheden geld de ruimte in stromen.”

Saylor ging verder met de voorspelling dat het aandeel van Bitcoin in de crypto-marktkapitalisatie kan oplopen tot wel 80%. Hij sloot af met:

“We kunnen zien dat de dominantie van Bitcoin en de crypto-economie, zoals gemeten door CoinMarketCap, alleen al dit jaar is gestegen van 40% naar 48%. Maar ik denk dat als de stablecoins en de tokens verdwijnen, die dominantie op lange termijn richting 80% gaat.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!