Toekomst van Amerikaanse dollar in handen van stablecoins, aldus Circle CEO

De CEO van stablecoin-uitgever Circle heeft er bij de Verenigde Staten op aangedrongen om het concurrentievermogen van de dollar te behouden door duidelijke richtlijnen voor stablecoins op te stellen.

Tijdens de laatste hoorzitting van de U.S. House Financial Services Committee over stablecoin-wetgeving, gaf Jeremy Allaire aan dat de inzet te hoog is om te negeren en dat de VS ervoor moeten zorgen dat de dollar de meest concurrerende fiat-valuta op internet wordt. Hij zei het volgende:

“Als natie moeten we er daarom voor zorgen dat de dollar de meest concurrerende valuta op internet is en dat er universele toegang kan zijn tot de veiligste en best beveiligde digitale dollars die mogelijk zijn. De inzet is simpelweg te hoog om te negeren.”

Volgens de uitvoerende macht speelt de dollar een belangrijke geopolitieke en economische rol voor de VS en zou de toegankelijkheid ervan moeten worden verbeterd te midden van de verdieping van digitale technologieën. Hij vervolgde met:

“Toegang tot dollars gaat niet alleen over het economische concurrentievermogen en de internationale status van Amerika, maar ook over het verdiepen van de rol van de dollar als waardeopslag en betrouwbaar ruilmiddel in een wereldeconomie die wordt aangedreven door slimme apparaten en software. Digitale dollars moeten vrij en wijdverbreid op het internet circuleren voor alle rechtmatig gebruik.”

Allaire ging verder met stellen dat het wettelijk laten ondertekenen van een stablecoin-wetsvoorstel prioriteit moet krijgen, omdat dit een veilige manier zou creëren voor de Amerikaanse dollar om concurrerend te blijven in een steeds digitaler wordend tijdperk. Hij sloot af met:

“Het stablecoin-wetsvoorstel is een cruciaal stuk wetgeving dat de eerste stap zou moeten zijn in het creëren van een regelgevend kader dat de voorwaarden schept voor een levendige en veilige markt voor digitale activa. Het zou ook aanzienlijke gevolgen hebben die veel verder gaan dan de markt voor digitale activa naar de wereldwijde rol van de Amerikaanse dollar. De stablecoin-wet zou toegang tot dollars, veiligheid en concurrentievermogen in het digitale valutatijdperk mogelijk maken.

Ik waardeer het substantiële werk dat is gestoken in het opstellen van deze wet, en de oprechte tweeledige poging om overeenstemming te bereiken en verstandige wetgeving aan te nemen die de meest urgente kwesties aanpakt. Het bezorgen van een rekening aan het bureau van president Biden zou een nationale prioriteit moeten zijn.”

De uitspraken van Allaire komen op een moment dat de geluiden vanuit de BRICS-alliantie steeds luider worden, die tot doel heeft om de Amerikaanse dollar van de troon te stoten als globale wereldvaluta. Zo gaven leiders van de alliantie onlangs aan dat dat de coalitie een volledige herconfiguratie van de wereldorde vertegenwoordigt naarmate de oude wereld vervaagt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!