Steeds meer landen gaan BRICS toetreden

Een totaal van 13 landen heeft nu officieel gevraagd om toe te treden tot de wereldwijde economische alliantie die bekend staat als BRICS.

In een interview met TV BRICS zegt de Afrikaanse ambassadeur Anil Sooklal dat landen uit Afrika, Latijns-Amerika en Azië nieuwe leden willen worden:

“Tot nu toe hebben een aantal landen (ten minste 13) uit Afrika, Latijns-Amerika en Azië zich aangemeld of officieel de BRICS-leiders benaderd om lid te worden van onze vereniging.

Dit is positief nieuws voor het blok, omdat het het vertrouwen van het globale zuiden in het leiderschap van onze vereniging laat zien.”

Sooklal zegt dat BRICS, dat naar verluidt overweegt een wereldwijde valuta gesteund door goud te lanceren, nu leden aanmoedigt om zich af te wenden van de Amerikaanse dollar en transacties af te handelen in hun eigen nationale valuta:

“In het algemeen is BRICS als een mondiale vereniging gebaseerd op drie pijlers – politieke veiligheid, economische en financiële ontwikkeling, en sociale interactie tussen de lidstaten.

Alle drie de pijlers zijn uiterst belangrijk voor de creatie van een mondiale politieke architectuur die rechtvaardig en rechtvaardig is, wat een stabiele en veilige omgeving is voor iedereen. Op economisch en financieel gebied hebben we een stabiele mondiale financiële architectuur nodig, een mondiale financiële arena. Daarom zeggen we dat we moeten handelen in onze eigen valuta.”

BRICS, dat staat voor Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika, houdt in augustus haar jaarlijkse topbijeenkomst.

Naast het versterken van economische banden, zegt Sooklal dat leiders ook van plan zijn duurzame ontwikkeling en initiatieven voor groene energie te bespreken.

Kortom, het toenemende aantal landen dat interesse toont om toe te treden tot de BRICS-alliantie getuigt van het groeiende vertrouwen van het globale zuiden in het leiderschap en de invloed van de vereniging. Met ten minste 13 landen uit Afrika, Latijns-Amerika en Azië die zich hebben aangemeld of officieel contact hebben opgenomen met BRICS-leiders, kan dit een positieve impuls geven aan het blok. Daarnaast stimuleert BRICS haar leden om af te stappen van de Amerikaanse dollar en transacties uit te voeren in hun eigen nationale valuta, als onderdeel van een bredere ambitie om een stabiele mondiale financiële architectuur te bevorderen. Tijdens de jaarlijkse topbijeenkomst in augustus zullen economische samenwerking, duurzame ontwikkeling en groene energie-initiatieven naar verwachting belangrijke onderwerpen van discussie zijn.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!