Coinbase zal hoe dan ook in de VS blijven, aldus CEO

Brian Armstrong, CEO van Coinbase, heeft in een recent interview met de Wall Street Journal aangegeven dat de Amerikaanse cryptocurrency-beurs toegewijd blijft aan de Verenigde Staten, ondanks de anti-crypto-aanval van Amerikaanse toezichthouders.

In het gesprek gaf Armstrong aan dat de crypto-industrie op de een of andere manier de “juiste uitkomst” zal krijgen in haar strijd met regelgevers. Hij vervolgde met:

“We zijn hier om te blijven. Ik heb dit bedrijf in de Verenigde Staten opgericht omdat ik geloof – het is een grote markt – maar er is ook een rechtsstaat en er is de bereidheid om over het algemeen het juiste te doen, ook al duurt het een paar iteraties.

Dus we blijven in de VS. We worden de leider in de VS. De VS zullen de juiste uitkomst krijgen, of het nu via de rechtbanken, het Congres of de CFTC (Commodities Futures Trading Commission) is. Er gaat iets uitkomen. Misschien brengen de verkiezingen van 2024 daar verandering in.”

Vorige week heeft de Securities and Exchange Commission (SEC) Coinbase aangeklaagd wegens het naar verluidt aanbieden van niet-geregistreerde effecten via haar platforms. De SEC klaagde de dag ervoor ook Binance en zijn CEO Changpeng Zhao aan voor soortgelijke aanklachten.

Armstrong zei echter dat hij, ondanks de recente juridische perikelen, vertrouwen heeft in de toekomst van crypto in Amerika en stelde dat Coinbase van plan is om geworteld te blijven in de VS. Hij sloot af met:

“Amerika heeft een manier van genezen. Als de wind deze kant op waait, dan vier tot acht jaar later, waait hij min of meer de andere kant op, en uiteindelijk komen we tot het juiste resultaat, ook al duurt het even.

Tegelijkertijd, terwijl we de leider in de VS worden, worden we een multinational. We hebben entiteiten in alle grote financiële hubs, waarvan er momenteel veel zijn. Ik wil een Amerikaans bedrijf zijn met een wereldwijde voetafdruk.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!