Komende 24-48 uur is een spannende periode voor Bitcoin

Glassnode Alerts, een platform voor on-chain analyse, dook vanochtend op Twitter om te delen dat investeerders de hoeveelheid Bitcoin (BTC) die ze in bezitten, hebben verminderd na de moeilijke week in de cryptomarkt. Volgens de post heeft het aantal BTC-adressen dat meer dan 1.000 BTC vasthoudt een dieptepunt van 1 maand bereikt.

BTC number of addresses holding 1K+ coins (Source: Glassnode Alerts)

Het analyseplatform onthulde ook in een aparte tweet dat de BTC-voorraad die in de afgelopen 5+ jaar actief was, een nieuwe all-time high (ATH) van 28.929% heeft bereikt. De vorige ATH werd op 10 juni 2023 geregistreerd en bedroeg $28.926%.

Ondanks de woelige wateren in de cryptomarkt was BTC nog steeds in staat om een kleine prijsstijging van 0,20% te noteren gedurende de afgelopen 24 uur van handel. Dit betekende dat de marktleider op het moment van schrijven ongeveer $25.789,45 waard was.

Als gevolg hiervan werd BTC verhandeld tussen het dagelijkse dieptepunt van $25.501,84 en het hoogtepunt van 24 uur van $26.143,30. Hoewel de prijs van BTC in het groen stond, was de wekelijkse prestatie van de crypto nog steeds stevig in het rood met -5,01%.

De Bitcoin prijs daalde in de afgelopen 48 uur naar het belangrijke ondersteuningsniveau van $25.522,06 en bleef net boven dit belangrijke prijspunt handelen op het moment van schrijven. Technische indicatoren suggereerden echter dat het in de komende 24-48 uur onder dit niveau zou kunnen dalen.

De 9-daagse EMA-lijn bevindt zich nog steeds onder de 20-daagse EMA-lijn nadat de twee lijnen bearish waren gekruist op 1 juni 2023. Dit duidde erop dat BTC zich in een kortetermijn bearish cyclus bevindt en dat de prijs mogelijk zal blijven dalen. Als de bearishness die wordt uitgedrukt door de twee EMA-lijnen wordt bevestigd in de komende 48 uur, zou BTC $25.522,06 kunnen omdraaien naar weerstand.

Deze bearish theorie zal echter ongeldig worden als de Bitcoin prijs in staat is om de volgende 2 dagelijkse handelssessies boven het eerder genoemde ondersteuningsniveau af te sluiten. Als dit gebeurt, kunnen handelaren en investeerders een koopkans voor BTC krijgen, wat ervoor zal zorgen dat de prijs in de komende dagen boven de 9-daagse en 20-daagse EMA-lijnen stijgt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!