In een recessie zal de Amerikaanse schuld tot $50 biljoen stijgen, aldus CEO deVere Group

De CEO van financieel adviesbureau deVere Group, Nigel Green, heeft onlangs een waarschuwing uitgevaardigd dat de Amerikaanse schuld waarschijnlijk snel zal stijgen, aangezien hij gelooft dat de regering moeite zal hebben om de rente van haar verplichting van $31,4 biljoen af ​​te betalen.

In reactie op de tweeledige overeenkomst waarbij het schuldenplafond werd opgeheven, zei Green dat de schuld van ’s werelds grootste economie met meer dan 60% zou kunnen stijgen van het huidige niveau van $31 biljoen naar $50 biljoen.

Green gaf aan dat als de Amerikaanse economie getuige is van een recessie, de regering waarschijnlijk meer schulden zal moeten maken om de rentebetalingen te voldoen. Hij beschreef het als volgt:

“Ze zijn tot een compromis gekomen. Het heeft het potentieel om voordelen te hebben voor iedereen in Amerika en zelfs voor de hele wereld, want als Amerika aantrekt, is dat goed nieuws voor de wereldeconomie.

Wat is het negatieve voor Amerikanen in het bijzonder? Welnu, de schuld blijft toenemen. Met andere woorden, op dit moment zitten we op 31 biljoen dollar. Er is 8% voor nodig om hun belastingschuld terug te betalen.

En je zou zeggen: ‘Nou, het is maar dat percentage.’ Nou, dat kun je beargumenteren, ja. Maar als het blijft stijgen en er komt op een gegeven moment een neergang, dan zal Amerika natuurlijk moeite hebben om zijn schulden af ​​te betalen.

Ik stel mezelf de vraag: het is nu $31 biljoen, is het waarschijnlijker dat het naar $50 biljoen of $25 (biljoen) gaat?

Uiteindelijk is (de) realiteit dat het waarschijnlijker is dat het naar $50 biljoen gaat dan dat het naar $25 biljoen gaat. Dus we hebben deze aanhoudende situatie. Het is op dit moment geen mislukking, maar (op) een bepaald moment in de toekomst moet Amerika zijn schuld terugbetalen.”

Volgens de CEO van de deVere Group zal de overeenkomst over het schuldenplafond op korte termijn waarschijnlijk gunstig zijn voor de economie en de aandelenmarkt. Op de lange termijn zou het opheffen van het schuldenplafond volgens Green de Amerikaanse dollar een boost kunnen geven. Hij zei hierover het volgende:

“Op langere termijn zou je denken dat de dollar zal appreciëren, in ieder geval op langere termijn. Nu kortere termijn, goed voor de economie, goed voor de beurs.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!