Ethereum-whales bezitten momenteel 31,8 miljoen ETH

Volgens het crypto-analysebedrijf Santiment hebben de grootste Ethereum (ETH)-whales, die géén beurs entiteiten zijn, in 2023 de op één na grootste cryptocurrency opgeslokt.

Santiment merkte op dat de 10 grootste niet-beurs Ethereum-adressen momenteel een recordhoogte van 31,8 miljoen ETH hebben, een totaal dat op het moment van schrijven meer dan $59,6 miljard waard is. Het bedrijf legde het als volgt uit:

Image

“Naarmate meer en meer Ethereum overgaat op opties voor zelfbewaring en gedecentraliseerde financiering (DeFi), zijn veel van deze munten geabsorbeerd door de grootste walvisadressen op het netwerk.”

Zoals we weten, zijn de cryptoprijzen maandag over de hele linie fiks gedaald nadat het nieuws bekend werd dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een rechtszaak aangespannen heeft tegen de wereldwijde cryptobeurs Binance en zijn CEO Changpeng Zhao. De toezichthouder beweert dat de beurs in strijd was met de wetgeving inzake beleggersbescherming en effecten.

Santiment merkte op dat maandag qua prijs de op twee na slechtste dag van 2023 was voor digitale activa. Het gaf het volgende aan:

Image

“Met het nieuws dat de grootste beurs van crypto wordt belegerd door de SEC, beleefden de prijzen hun derde slechtste uitje van 2023 (8 maart en 17 april waren de andere twee). Een mogelijk herstel hangt grotendeels af van hoe belangrijk dit uiteindelijk wordt, naarmate de komende 1-3 weken vorderen.”

De SEC volgde de Binance-rechtszaak op door dinsdag Coinbase aan te klagen, omdat de belangrijkste Amerikaanse cryptobeurs opereerde als een niet-geregistreerde effectenbeurs, broker en clearingbureau.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!