Santiment: Whales dumpen massaal deze altcoin

Een grote entiteit heeft de prijs van het op Ethereum (ETH) gebaseerde indexing protocol The Graph (GRT) verlaagd, volgens het crypto-analysebedrijf Santiment.

Santiment zegt dat een whale, waarschijnlijk een cryptobeurs, meer dan $55 miljoen aan GRT heeft verkocht, en de prijs is sindsdien gedaald:

“The Graph heeft een gemiddelde prijscorrectie gezien nadat een whale met meerdere activa $55,3 miljoen aan GRT heeft verkocht, zoals opgepikt door gegevens van Santiment. Let op de altcoins die overgaan op zelfbewaring en vermijd degenen die grote instroom op beurzen laten zien.”

Volgens het bedrijf heeft de whale zijn GRT-stack verkocht voor $0,130. Op het moment van schrijven wordt The Graph verhandeld voor $0,128.

Santiment zegt dat Ethereum zelf ook moeite heeft om zijn prijsstructuur te handhaven, omdat ETH-houders er snel bij lijken te zijn om winst te nemen, zelfs na een relatief lichte stijging in de afgelopen week:

“Ethereum krijgt een groot aantal transacties waarbij winst wordt genomen na een milde stijging van +5% in de afgelopen week. Normaal gesproken willen we veel handelaren zien vasthouden, en als deze ratio naar beneden gaat, zou dit een signaal zijn dat ETH op weg is naar $2.000.”

Bij het bekijken van Bitcoin (BTC) zegt het bedrijf dat de crypto-activa met de grootste marktkapitalisatie zich in de komende dagen zou kunnen “herpakken” ten opzichte van aandelen en andere altcoins, vooral nu de Amerikaanse regering heeft besloten het schuldenplafond te verhogen, wat over het algemeen als bullish wordt beschouwd door analisten.

“De Amerikaanse Senaat heeft een belangrijk akkoord over het schuldenplafond goedgekeurd, waardoor de S&P500 naar zijn hoogste prijs sinds augustus is gestegen. Altcoins zoals LTC, LEO en FGC zijn vandaag gestegen. Met crypto die achterblijft bij aandelen, zou er binnenkort tijd kunnen zijn voor BTC om in te halen.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!