Ethereum burned meer dan 3,33 miljoen munten in 21 maanden

In de afgelopen 21 maanden, sinds de implementatie van Ethereum Improvement Proposal (EIP) 1559, heeft Ethereum (ETH) een verbluffende vernietiging van meer dan 3,33 miljoen Ether gezien, met een waarde van maar liefst $6,1 miljard.

OpenSea verantwoordelijk voor de vernietiging van 230.000 munten

Een prominente deelnemer aan dit vernietigingsproces sinds 5 augustus 2021 is het OpenSea-platform, bekend om zijn bijdragen aan de vernietiging van 230.050 ETH. De London-upgrade, gemarkeerd als een belangrijke gebeurtenis in de geschiedenis van Ethereum, zette het toneel voor wat komen ging. Alleen al in de eerste drie maanden werd meer dan 700.000 Ether vernietigd, wat een voorbode was van de omvang van toekomstige vernietigingstempo’s.

De belangrijkste drijvende kracht achter deze vernietiging ligt in de alledaagse traditionele overdrachten van Ether. Alleen al conventionele transacties hebben geleid tot de vernietiging van een aanzienlijk bedrag van 285.576 ether, met een waarde van $522 miljoen. OpenSea volgt als de op een na grootste bijdrager, met 230.050 ETH vernietigd als gevolg van bijbehorende transacties. Uniswap v2-transacties hebben ook een opmerkelijke rol gespeeld en hebben bijgedragen aan de vernietiging van 179.571 ether sinds 2021.

Andere opmerkelijke bijdragers aan het vernietigingstempo zijn de ERC20-transacties van Tether, die een rol hebben gespeeld bij de vernietiging van 146.837 ether, en Uniswap v3-transfers, die 120.889 ETH hebben vernietigd. Op de all-time ranglijst staan prominente vernietigers zoals Metamask, USDC, Otherdeed en de creatie van nieuwe contracten, waarbij de diverse reeks bijdragers aan het vernietigingsfenomeen van Ethereum wordt benadrukt.

3,51 Ether per minuut

Bij het bekijken van de statistieken van de afgelopen zeven dagen bedraagt het vernietigingstempo 3,51 Ether per minuut, waarbij meer dan 28.000 Ethereum wordt vernietigd. Opmerkelijk genoeg hebben Uniswap-gerelateerde transacties conventionele ETH-transfers overtroffen, waarmee ze hun positie als een van de belangrijkste vernietigers in het huidige Ethereum-netwerk versterken.

De vernietigingssnelheden en de waarde van vernietigde Ether in het netwerk tonen de significante economische activiteit en de transformerende kracht van gedecentraliseerde finance (DeFi) aan. Naarmate Ethereum blijft evolueren en verdere upgrades ondergaat, zal het vernietigingsfenomeen naar verwachting voortduren en de dynamiek van het ecosysteem vormgeven en nieuwe mogelijkheden bieden voor gedecentraliseerde applicaties (DApps) en economische modellen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!