XRP wordt massaal geaccumuleerd door whales

In de wereld van crypto kunnen de acties van grote investeerders, bekend als “whales”, vaak waardevolle inzichten bieden in het marktsentiment rond een bepaalde digitale activa. Recente gegevens hebben een gemeenschappelijke trend aan het licht gebracht in de XRP-markt, waarbij whales de afgelopen drie weken actief miljoenen tokens hebben verzameld.

Deze stijging in whale-activiteit heeft de interesse en speculatie van cryptoliefhebbers gewekt en wijst op een sterke bullish sentiment ten opzichte van Ripple’s remittance token.

Whales tonen bullishness op XRP

Volgens gegevens gedeeld door de gerenommeerde crypto-analist Ali op Twitter, maken whales aanzienlijke bewegingen op de XRP-markt. Met behulp van de gegevens van Santiment, een analytische tool voor gedrag, benadrukte Ali de opmerkelijke accumulatie van XRP door whales, wat duidt op hun sterke geloof in de toekomstige vooruitzichten van de token.

Alleen al in de afgelopen drie weken hebben deze prominente investeerders 52 miljoen XRP verworven, wat een geschatte waarde van meer dan $22 miljoen vertegenwoordigt.

Opmerkelijk is dat de accumulatietrend voornamelijk is waargenomen onder XRP whales, specifiek adressen die 10 miljoen tot 100 miljoen XRP vasthouden. Deze periode van intense accumulatie begon op 7 mei, na een opmerkelijke verkoopdruk die plaatsvond op 12 april.

Tijdens de verkoopfase onderging de Ripple-token een langdurige consolidatieperiode als gevolg van de tijdelijke uitputting van de rally vóór de recente beweging. De verkoopdruk nam echter uiteindelijk af, waardoor de weg vrijkwam voor de huidige accumulatietrend die wordt waargenomen onder whales.

Wat drijft de accumulatie?

De plotselinge stijging in XRP-accumulatie door whales roept vragen op over welke factoren deze bullish sentiment kunnen stimuleren. Hoewel individuele motivaties kunnen variëren, werpen verschillende plausibele verklaringen licht op de onderliggende dynamiek.

Een belangrijke factor kan de verwachting zijn van positieve ontwikkelingen binnen het Ripple-ecosysteem, zoals nieuwe partnerschappen of vooruitgang in de adoptie van Ripple’s token voor grensoverschrijdende transacties.

Vorige maand kregen Ripple (XRP), Cardano (ADA) en verschillende andere cryptocurrencies een impuls in adoptie door een recent aangekondigde samenwerking tussen Binance Pay en CoinGate. Deze samenwerking stelt gebruikers van Binance Pay in staat om cryptobetalingen te doen aan handelaren die worden aangedreven door CoinGate. Op hun beurt kunnen CoinGate-handelaren Binance Pay-betalingen faciliteren tijdens het afrekenproces.

Deze nieuwe functie, die automatisch wordt geactiveerd, is bedoeld voor verschillende digitale activa die beschikbaar zijn op het Binance Pay-platform, waaronder Ripple, Cardano en vele anderen.

Opmerkelijk is dat dergelijke ontwikkelingen vaak de vraag naar Ripple’s token stimuleren, waardoor investeerders de token gaan accumuleren in afwachting van toekomstige prijsstijgingen. Bovendien kan de recente regelgevende duidelijkheid rondom de juridische strijd van Ripple met de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) ook hebben bijgedragen aan het toegenomen vertrouwen onder whales.

Terwijl Ripple vorderingen blijft maken in de juridische procedures, kan de afwikkeling van de zaak mogelijk een belangrijke overhang wegnemen op het marktsentiment rondom XRP, waardoor er ruimte ontstaat voor hernieuwd optimisme en investeringen.

Inmiddels, na de accumulatie van whales, heeft XRP een opwaartse trend laten zien. In de afgelopen 24 uur heeft de Ripple-token een stijging van 1% gezien.

Op het moment van schrijven handelt de activa op $0.47.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!