2024 Amerikaans presidentskandidaat is pro-crypto?

De gouverneur van Florida, Ron DeSantis, heeft officieel aangekondigd dat hij meedoet aan de presidentsverkiezingen van de Verenigde Staten in 2024. Hij zal naar verwachting de grootste tegenstander worden van voormalig president Donald Trump binnen de Republikeinse voorverkiezingen.

In tegenstelling tot Trump heeft DeSantis herhaaldelijk voorstander van pro-cryptobeleid laten zien en is hij sterk gekant tegen Central Bank Digital Currencies (CBDC’s). DeSantis kondigde namelijk zijn plannen aan om deel te nemen aan een Twitter Spaces, samen met de eigenaar van het platform, Elon Musk, op woensdag. Musk heeft spijt betuigd dat hij in de verkiezingen van 2020 op Joe Biden heeft gestemd, maar was ook niet geïnteresseerd in Trump omdat hij een “normaal persoon als president” wilde.

Zowel Musk als DeSantis vonden elkaar in hun verzet tegen “woke” ideologie en hun steun voor vrije meningsuiting. Ze zijn ook allebei vriendelijk ten opzichte van crypto, terwijl Trump Bitcoin (BTC) herhaaldelijk een “oplichterij” heeft genoemd.

Toen hem werd gevraagd naar zijn standpunt over de regelgeving omtrent crypto in de Verenigde Staten, zei DeSantis dat burgers “volledig het recht hebben om Bitcoin te gebruiken” en dat hij zich zou verzetten tegen elke wetgeving die het gebruik ervan zou verbieden. Hij voegde hieraan het volgende toe:

“Als president zullen we de mogelijkheid om dingen zoals Bitcoin te doen beschermen. Ik heb gewoon geen behoefte om alles te controleren wat mensen op dit gebied doen.”

DeSantis herhaalde opmerkingen van andere crypto-vriendelijke Republikeinen door ermee in te stemmen dat de regering-Biden probeert de crypto-industrie in de Verenigde Staten te verstikken met regelgeving. Na een reeks handhavingsacties van toezichthouders tegen beurzen, stablecoin-uitgevers en crypto-vriendelijke banken zijn bedrijven zoals Coinbase wanhopig op zoek naar duidelijkheid over de regels omtrent crypto in de Verenigde Staten. Hij zei:

“Het huidige regime heeft duidelijk iets tegen Bitcoin, en als het nog eens vier jaar doorgaat, zullen ze het waarschijnlijk uiteindelijk vernietigen.”

Tijdens Bitcoin Miami 2023 vorige week heeft de Democratische presidentskandidaat Robert F. Kennedy beloofd de “onvervreemdbare rechten” van burgers om Bitcoin te bezitten en te gebruiken te beschermen. De burgemeester van Miami, Francis Suarez, is zelf een voorstander van Bitcoin en gelooft dat het voordelen biedt ten opzichte van het fiat-valutasysteem.

In tegenstelling tot het Witte Huis van Biden, heeft DeSantis geen interesse in het implementeren van een mogelijke CBDC om “de Amerikaanse financiële infrastructuur naar het digitale tijdperk te brengen… zonder de risico’s of irrationele euforie veroorzaakt door crypto-activa.”

Net als de Republikeinse congresleden Tom Emmer en Ted Cruz, is DeSantis openlijk tegen CBDC’s. Hij heeft in maart wetgeving ingediend om het gebruik van dergelijke technologie in Florida te verbieden. Hij gaf verder aan:

“Ik zie het als een enorme machtsverschuiving van individuele consumenten naar een centrale autoriteit, en dat is volgens mij niet goed voor een vrije samenleving.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!