“Vrij geld is net zo belangrijk als vrijheid van meningsuiting”, aldus Robert F. Kennedy Jr.

De COVID-19-pandemie heeft verschillende bekende personen aan het denken gezet over de toekomst van financiën en hun vrijheid hierin. Zo is Robert F. Kennedy Jr. door deze pandemie tot de conclusie gekomen dat “de vrijheid om transacties uit te voeren is net zo belangrijk als de vrijheid van meningsuiting”.

De Democratische presidentskandidaat sprak gisteren in Miami op Bitcoin 2023 tijdens zijn eerste openbare optreden als kandidaat en het meest verwachte evenement van de week op de conferentie. Bijna elke stoel op het belangrijkste “Nakamoto Stage” van Bitcoin 2023 was bezet voorafgaand aan zijn keynote-toespraak.

Vrij geld is belangrijk

Kennedy’s keynote begon met een uitleg over hoe hij geïnteresseerd raakte in Bitcoin (BTC). Hij zei dat de beslissing van Canada om de bankrekeningen van vrachtwagenchauffeurs die protesteerden tegen COVID-19-beperkingen te bevriezen, zijn begrip van de waarde van Bitcoin versterkte. Hij zei:

“Toen ik deze catastrofe zag – dit verwoestende gebruik van overheidsrepressie – besefte ik voor het eerst hoe vrij geld net zo belangrijk is voor vrijheid als vrije meningsuiting.”

Kennedy Jr. zal Bitcoin beschermen

De kandidaat, die een uitgesproken criticus is van vaccinatiemandaten, zei dat het ondersteunen van Bitcoin zowel een “oefening als een garantie” is voor de burgerlijke vrijheden die hij zich heeft voorgenomen te beschermen. Hij beloofde dan ook de belangrijkste cryptocurrency te beschermen. Hij zei het onderstaande:

“Bitcoin is een bolwerk tegen precies dit soort uitbreiding en inmenging van de overheid en het bedrijfsleven. Als president zal ik ervoor zorgen dat uw recht om Bitcoin vast te houden en te gebruiken onschendbaar is.”

In tegenstelling tot de huidige president van de Verenigde Staten wees hij op het voorstel van Biden voor een accijnsbelasting van 30% op cryptocurrency-miners, waarbij hij beweerde dat dit een “opdringerig surveillancesysteem vereist om te controleren wat er gebeurt op individuele computers” en een slecht precedent schept.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!