Biden wil accijnsbelasting van 30% voor de crypto-mining-industrie

Op donderdag 9 maart presenteerde de Amerikaanse president Biden zijn begrotingsvoorstel voor 2024. Onder het Biden Budget is het Amerikaanse ministerie van Financiën van plan om een ​​accijnsbelasting van 30% in te voeren op crypto-mining-operaties.

Volgens een hoofdstuk in het document van de inkomstenvoorstellen van het ministerie van Financiën voor 2024, bevordert de regering-Biden het volgende idee dat:

“elk bedrijf dat computerbronnen gebruikt, hetzij eigendom van het bedrijf of geleaset van anderen, om digitale activa te delven, onderhevig zou zijn aan een accijnsbelasting gelijk aan 30% van de kosten van de elektriciteit die wordt gebruikt bij het delven van digitale activa.”

Om deze belasting volledig te implementeren, moeten alle crypto-mining-bedrijven rapporten indienen waarin de hoeveelheid verbruikte elektriciteit en de waarde ervan wordt beschreven. Daarom zal dit voorstel ook van toepassing zijn op crypto mining-bedrijven die stroom verkrijgen uit off-grid bronnen zoals energiecentrales, waarbij de 30% belasting wordt berekend op basis van de geschatte elektriciteitskosten.

Afgezien van inkomstengeneratie, heeft het Amerikaanse ministerie van Financiën verklaard dat het nieuwe belastingvoorstel tot doel heeft om crypto-mining activiteiten in de Verenigde Staten te ontmoedigen vanwege de schadelijke milieueffecten, stijgingen van de elektriciteitsprijzen en mogelijke risico’s voor lokale nutsbedrijven en gemeenschappen. Na goedkeuring door het Amerikaanse Congres zal dit voorstel van kracht worden na 31 december 2023.

De accijnsbelasting zal echter in de loop van drie jaar worden ingevoerd tegen een tarief van 10% per jaar, waarbij in 2026 de voorgestelde 30% belasting wordt bereikt.

Afgezien van het voorgestelde belastingtarief van 30% op mining-bedrijven, bevat het begrotingsvoorstel van president Biden andere belastingwijzigingen voor de crypto-industrie. Zo streeft de begroting naar een verhoging van het tarief van de vermogenswinstbelasting van 20% naar 39,6% op alle langetermijninvesteringen, inclusief crypto-assets, die ten minste $1 miljoen aan rente genereren.

Verder heeft het Biden-begrotingsvoorstel voor 2024 ook plannen om crypto wash-verkoop te elimineren. Hiertoe willen ze tax-loss harvesting stoppen bij crypto-transacties, een populaire belastingontduikings-praktijk waarbij handelaren hun crypto-assets met verlies verkopen om hun vermogenswinstbelasting te verminderen voordat ze die activa onmiddellijk terugkopen.

Op dit moment zijn de wash-regels in de Verenigde Staten alleen van toepassing op aandelen en obligaties. Echter, goedkeuring van het Biden-budget zal alle digitale activa op dezelfde lijst plaatsen. In essentie stelt het Biden-budget dat deze crypto-belastingveranderingen ongeveer $24 miljard uit de sector kunnen genereren, vooral omdat de Verenigde Staten zich ten doel heeft gesteld om het begrotingstekort met $3 biljoen te verminderen binnen de komende 10 jaar.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!