De waanzin rond deze groep altcoins is een bullish teken, aldus CoinShares-manager

In een recent interview met Crypto Banter gaf de chief strategy officer (CSO) van CoinShares, Meltem Demirors, aan dat de waanzin rond één bepaalde groep altcoins wijst op een komende bullmarkt.

Volgens Demirors is de recente waanzin rond meme-cryptocurrencies een indicatie van veranderende houdingen in de crypto-ruimte, waarbij hij in het specifiek sprak over de nieuwe token die geïnspireerd is door de bekende Pepe the Frog-memes. Hij gaf het volgende aan:

“Pepe en dit hele fenomeen van kikkermunten, ik onderschrijf het op geen enkele manier, ik doe er op geen enkele manier aan mee, maar ik vind het fascinerend om te zien hoeveel conversatie het heeft aangespoord en hoeveel het zelfs het sentiment heeft veranderd. in sommige van de groepen en gemeenschappen waar ik in zit. Mensen raakten erg opgewonden, ik zie veel van ‘Oh schat, we zijn terug.’”

Demirors merkte op dat crypto-investeerders veel comfortabeler waren met blootstelling aan Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) in het vierde kwartaal van 2022 en het eerste kwartaal van 2023, omdat het digitale activa met een lager risico zijn.

Investeer nu €5000 gratis via Finst! Start vandaag nog >

De recente PEPE-waanzin geeft echter aan dat het momentum zou kunnen verschuiven, aldus de CoinShares-manager. Hij beschreef het als volgt:

“Nu mensen het hebben over deze long-tail-munten, proberen mensen erachter te komen waaraan [ze] blootstelling willen hebben als we Q3/Q4 ingaan. En nogmaals, we mogen niet vergeten dat we een nieuwe Bitcoin-halveringscyclus ingaan. Nu, nogmaals, de geschiedenis herhaalt zich niet, maar het rijmt wel, en ik denk dat als we kijken naar het patroon van de laatste drie Bitcoin-halvings, als we dit keer een vergelijkbaar patroon volgen, we veel meer gegevens hebben over deze geschiedenis van crypto, zijn prijsgedrag in de loop van de tijd, zijn prijsgedrag in deze verschillende vraag/aanbod-omgevingen, en dat vind ik ook belangrijk om naar te kijken.

Ik denk echt dat we meer geld binnen de crypto-ruimte zullen zien om verder uit de risicocurve te komen, aangezien mensen de mogelijkheid zien om rendement te genereren. Dus voor mij is Pepe een goede indicator dat in ieder geval mensen binnen de crypto-ruimte zich meer op hun gemak voelen met risico’s.

Historisch gezien hebben nieuwe crypto-memecoins de neiging extreme volatiliteit te vertonen en kunnen ze lijden onder hoge concentraties van rijkdom en verhoogde risico’s van pump-and-dump-prijscrashes.”

Al met al, gelooft Demirors dat dit vertrouwen ervoor kan gaan zorgen dat beleggers hun fondsen steeds meer richting (risicovolle) altcoins verschuiven, gezien deze een hoger potentiële ROI met zich meebrengen.

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!