El Salvador begint met Bitcoin- en Lightning Network-opleidingen

De regering van El Salvador heeft aangekondigd dat het is begonnen met het opleiden van Bitcoin (BTC) en Lightning Network ontwikkelaars, terwijl door de overheid gesteunde cursussen van start gaan.

In een tweet legde het Nationaal Bitcoin Kantoor (ONBTC), een overheidsinstantie die verantwoording aflegt aan El Salvador’s president Nayib Bukele, uit dat 54 studenten “geslaagd” zijn voor de inauguratiecursus. De cursus begint met een voorbereidende fase die “economie, monetaire geschiedenis, theorie en meer zal omvatten. Dit zal volgens het ONBTC “duren tot eind juni.

De instantie voegde eraan toe dat het hoogtepunt van de voorbereidende fase een in-persoon lezing van Saifedean Ammous zal zijn. Ammous is een econoom en de auteur van verschillende boeken over BTC, waaronder “The Bitcoin Standard: The Decentralized Alternative to Central Banking.”

Het ONBTC beweerde dat na de voorbereidende fase van het programma, de cursus “dan intensief en in-persoon” zal worden. Tijdens deze periode begin juli kunnen studenten twee weken lang een bootcamp voor codering 24/7 verwachten.

Investeer nu €5000 gratis via Finst! Start vandaag nog >

De instantie beweerde dat “rockster” Bitcoin- en Lightning Network “leraren” aanwezig zullen zijn om hun expertise tijdens deze coderingssessies te delen. Hierna, aldus het ONBTC, zou “het mentorgedeelte van het programma” volgen, van “augustus tot oktober”. De cursus, genaamd CUBO+, werd dit jaar in maart aangekondigd.

Het ONBTC heeft eerder uitgelegd dat de cursus gericht is op universiteitsstudenten in het land. De instantie zei dat de cursus een “geavanceerd Bitcoin engineering programma dat enkele maanden duurt” zal omvatten. Om de cursussen te stimuleren, heeft de regering verklaard dat ze “krediet zal aanbieden en plaatsing zal bieden aan degenen die in aanmerking komen” voor een “inaugurele fellowship”.

De cursussen worden gesteund door Tether, het bedrijf achter de USDT-stablecoin. Ook Fulgur Ventures, een op Bitcoin en Lightning Network gericht investeringsbedrijf, financiert CUBO+. Het ONBTC schreef in maart:

“Het doel is uitmuntendheid. En niets minder. […] Bitcoin is voor iedereen. En dat zullen we bewijzen.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!