El Salvador lanceert universitaire opleiding over Bitcoin en het Lightning Network

De regering van El Salvador heeft de lancering aangekondigd van nieuwe universitaire opleidingen in de ontwikkeling van Bitcoin (BTC) en het Lightning Network. Het Bitcoin-ambt van de regering presenteerde de plannen op Twitter. Hier werd uitgelegd dat de nieuwe ‘CUBO+’ cursussen bestaan uit een geavanceerd Bitcoin engineering programma dat meerdere maanden duurt. De cursussen zullen ‘credits aanbieden, evenals plaatsing voor degenen die in aanmerking komen’ voor een inaugurele exchange, aldus het ambt.

Hieraan voegde het ambt toe dat het project gefinancierd werd door Tether, de ontwikkelaar van USDT, en Fulgur Ventures, een BTC- en Lightning-gericht investeringsbedrijf. Het onderstaande werd gemeld:

“In oktober 2022 opende El Salvador haar eerste Bitcoin Ambassade in Lugano, Zwitserland. Slechts vier maanden later hebben we wat grote resultaten van deze relatie om met u te delen: CUBO+

Dit is een Bitcoin- en Lightning-ontwikkeling trainingsprogramma van de eerste soort in El Salvador 🇸🇻 “

Het Bitcoin-ambt valt direct onder President Nayib Bukele. De overheidsinstantie kondigde aan dat de grootste namen in Bitcoin van over de hele wereld gerekruteerd zullen worden als docenten en mentoren. Het ambt schreef:

“De Bitcoiners die als docenten en mentoren zullen deelnemen, zullen binnenkort worden aangekondigd. Het doel is uitmuntendheid. En niets minder. […] Bitcoin is voor iedereen. En dat zullen we bewijzen.”

Het overheidsorgaan beweerde verder dat de ontwikkeling het resultaat was van de vooruitgang die geboekt was door de El Salvador Bitcoin Ambassade in Lugano, Zwitserland. De ambassade opende haar deuren in oktober 2022.

Volgens de regering van El Salvador zal CUBO+ de eersteklas Bitcoin en Lightning ontwikkelingstraining programma zijn voor het land.

Sinds de regering van het land BTC de status van een wettig betaalmiddel verleende in september 2021, is het niet makkelijk geweest voor president Bukele en zijn BTC-voorstanders. De Bitcoin-markt heeft namelijk periodes van langdurige volatiliteit doorgemaakt.

In oktober vorig jaar bleek uit een enquête van een universiteit in Midden-Amerika dat 77% van de Salvadoranen van mening is dat de adoptie van BTC hen helemaal niet heeft gebaat. Bukele laat zich echter niet makkelijk ontmoedigen. Zijn goedkeuringscijfers blijven hoog in El Salvador, terwijl hij een tweede termijn nastreeft in de komende verkiezingen.

🇸🇻 “Verdachte bendeleden zijn gearresteerd als onderdeel van een hardhandige aanpak die de goedkeuringscijfers van Nayib Bukele, de president, heeft doen stijgen tot wel 90%, volgens de @CrisisGroup.

Maar mensenrechtenorganisaties hebben kritiek geuit op zijn methoden.”

En zijn regering heeft de weg vrijgemaakt voor de uitgifte van Bitcoin obligaties, waarvan zijn Nuevas Ideas partij gelooft dat het de internationale reputatie van het land zal helpen verbeteren.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!