Dogecoin breekt correlatie met Bitcoin en blijft maar stijgen

Dogecoin (DOGE), ’s werelds grootste meme-cryptocurrency, vertoont een bullish momentum in wat een voorteken lijkt te zijn voor een betere week. De munt heeft de afgelopen 24 uur 2,90% aan zijn marktkapitalisatie toegevoegd, waardoor DOGE nu op een koers van $0,0917 staat.

Met een groei van meer dan 13% in de afgelopen zeven dagen, lijkt de mogelijkheid dat Dogecoin uiteindelijk de weerstand van $0,1 zal doorbreken haalbaar. Een belangrijke observatie die het huidige prijsmomentum van Dogecoin opzij heeft gezet, is het doorbreken van de correlatie die het de afgelopen weken met Bitcoin (BTC) heeft gehad.

Investeer nu €5000 gratis via Finst! Start vandaag nog >

Terwijl Dogecoin groei ervaart in zowel de dagelijkse als de wekelijkse groei, is de dagelijkse prijs van Bitcoin bezweken aan bearish actie en milde uitverkoop. Wat nu moeilijk te ontcijferen is, is of de huidige stijging van de prijs van Dogecoin die de breuk in de correlatie heeft aangewakkerd, tijdelijk of permanent is.

Externe factoren

Over het algemeen is Dogecoin de afgelopen dagen vrij geweest van externe stimulansen van belangrijke beïnvloeders zoals Twitter en Tesla CEO Elon Musk. Dat de munt een consistente stijging heeft kunnen behouden zonder tweets van Musk, is een bewijs dat investeerders in de cryptocurrency vertrouwen hebben in de toekomstige adoptie de munt.

Naast de vele zakelijke outfits waar de cryptocurrency wordt geaccepteerd als betaalmiddel, is zijn rol in de toekomst van Twitter, naast het dienen als een tijdelijk logo, een van de belangrijkste fundamenten waar beleggers naar uitkijken.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!