Deze altcoin maakt zich klaar voor een flinke stijging?

Nu de Bitcoin koers flink gestegen is, is het een perfecte tijd om jezelf op altcoins te concentreren, aangezien deze voor grotere winsten kunnen zorgen. Er zijn echter meer dan 10.000 altcoins op de markt, waardoor het lastig is om te voorspellen welke munt voor een grote ROI kan zorgen. Gelukkig kunnen we altijd naar whale accumulatie kijken om te zien welke munt populair is bij grote investeerders. Nu is er één bepaalde altcoin die opgevallen is door een veel gevolgde handelaar, namelijk dYdX.

dYdX populair bij whales

Hoewel dYdX (DYDX) op het eerste gezicht inactief lijkt, zijn er sterke aanwijzingen dat er iets belangrijks aan het brouwen is onder de oppervlakte. Verschillende opmerkelijke indicatoren suggereren dat de altcoin op de rand van een enorme stijging staat, aangezien een specifieke groep whales zich gestaag aan het ophopen is.

Een inzichtelijke analyse van de voorraadverdeling op Santiment onthult dat de whales in het dYdX-ecosysteem de munt actief aan het verzamelen zijn. In het bijzonder hebben adressen met saldi variërend van 100.000 tot 1 miljoen dYdX’s hun bezit sinds maart gestaag vergroot.

Vanaf nu hebben deze adressen samen meer dan 5,6% van het totale dYdX-aanbod. De beweiging duidt op een sterke interesse in het token onder hoogwaardige investeerders, wat mogelijk duidt op opwindende ontwikkelingen.

dYdX whale accumulation
Bron: Santiment

Investeer nu €5000 gratis via Finst! Start vandaag nog >

Aantal dYdX op beurzen neemt af

Op basis van de gegevens van Santiment leidt de accumulatie van dYdX-tokens tot verminderde beschikbaarheid van de uitwisseling. De indicator onthult een aanzienlijke instroom van het token vanaf 10 februari, maar daalde vanaf 8 maart. Op 27 februari, tijdens het hoogtepunt van de instroom, werden meer dan 80 miljoen tokens naar beurzen verzonden.

Op het moment van schrijven is het aanbod op beurzen echter gedaald tot ongeveer 72,9 miljoen tokens, wat wijst op een zichtbare neerwaartse trend. De daling suggereert dat veel investeerders ervoor kiezen om hun tokens vast te houden in plaats van ze op beurzen te verhandelen.

dYdX exchange supply
Bron: Santiment

Sociaal volume en gewogen sentiment

Hoewel de accumulatie van dYdX door whales en de afname van het aanbod op beurzen positieve indicatoren zijn, heeft het sociale volume voor de altcoin onlangs een daling gekend. Op het moment van schrijven is het sociale volume gedaald tot 28 en werd het gewogen gemiddelde negatief. De afname van sociale activiteit suggereert een gebrek aan discussie en aandacht rond de munt en het project.

Voor whale die de altcoin verzamelen is dit echter een strategische kans om door te gaan met verzamelen. Ook kan de accumulatie in dit stadium worden gedaan zonder al te veel aandacht te trekken of aanzienlijke prijsschommelingen te veroorzaken.

dYdX social volume
Bron: Santiment

dYdX begint een opwaartse trend op de daggrafiek

De daggrafiek voor dYdX geeft aan dat de munt in een opwaartse trend zit. De token handelt op ongeveer $2,9 op het moment van schrijven, wat een stijging is van meer dan 6% sinds de laatste handelssessie. Bovendien is de altcoin de afgelopen 72 uur meer dan 16% gestegen, wat een sterk opwaarts momentum aantoont.

Daarnaast is het huidige financieringspercentage voor dYdX, zoals gerapporteerd door Coinglass, ook overwegend positief op de meeste beurzen. Hoewel er geen merkbare pieken zijn die wijzen op een hoog financieringspercentage, zijn traders optimistisch over een mogelijke prijsstijging.

Bron: Coinglass

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!