Bitcoin-netwerk laat potentie zien voor een stijging, aldus analist

Crypto-analist en handelaar Ali Martinez heeft op Twitter positief nieuws gedeeld over het Bitcoin-netwerk, aangezien het blijft groeien. Hij gelooft namelijk dat dit een grote impuls kan zijn voor de groei van de Bitcoin-prijs.

Een tweet van Martinez meldde dat het aantal nieuwe Bitcoin-wallets dat recent op het netwerk is verschenen, rond de 512.000 ligt. De expert deelde ook een screenshot van Glassnode om dit te illustreren. Hij merkte op dat deze groei wijst op een hogere gebruikersadoptie van BTC en daarom duidt dit op een potentiële prijsstijging, aangezien dit een teken is van hogere vraag naar de grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie: “hoge vraag = verhoogd prijspotentieel”.

Investeer nu €5000 gratis via Finst! Start vandaag nog >

Volgens een tweet van “Smart Money” tracker verkocht een whale gisteren een enorme hoeveelheid Bitcoin nadat de prijs van BTC de $30.000-grens had overschreden. Aanvankelijk (de exacte datum werd niet verstrekt door de bron) kocht deze whale 46.542 BTC (ter waarde van bijna één miljard dollar) op Bitfinex. Hij kocht dat tegen een gemiddelde prijs van $20.083. Later verkocht hij 36.500 BTC van die voorraad op dezelfde exchange voor $28.039.

Een uur voor de release van de tweet stuurde deze ‘slimme whale’ 11.000 BTC naar Bitfinex en verkocht deze voor $330 miljoen nadat Bitcoin voor het eerst in 10 maanden boven de $30.000 steeg. De prijsgroei gebeurde naar aanleiding van het nieuws over de CPI-waarde die op 13 april werd vrijgegeven en daalde naar 5% in vergelijking met de verwachte 5,2% door analisten.

Op 12 april meldde dataleverancier Santiment on-chain data dat het een Bitcoin-transfer had gedetecteerd die 23.500 BTC ter waarde van ongeveer $710 miljoen droeg. Het analysebedrijf markeerde het als de op drie na grootste BTC-transfer tot nu toe dit jaar. Op het moment van schrijven zit Bitcoin iets boven het hoogste punt van gisteren, met een handel op het niveau van $30.166.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!