Institutionele interesse in Bitcoin en crypto groeit

Macro-investeerder en fondsmanager Dan Tapiero zegt dat institutionele interesse in de crypto-industrie versneld is tijdens de bear market.

In een nieuw interview met Real Vision zegt Tapiero dat instellingen zoals endowments, onderwijsfondsen en pensioenfondsen de crypto-ruimte in de gaten hebben gehouden en de fundamentele kracht binnen de asset class opmerken.

Tapiero, mede-oprichter van het digitale asset equity fund 10T Holdings, zegt dat toenemende activiteit in decentralized finance (DeFi), stablecoins en het Bitcoin (BTC) ecosysteem de aandacht hebben getrokken van grotere spelers.

“Op dit moment neemt het echt toe. Je zou verbaasd zijn, het zijn mensen die geen exposure hebben, maar die vooral – vooral in de afgelopen zes weken – zien dat ‘Bitcoin dit jaar met 70% is gestegen, of 30% tijdens deze bankencrisis, en weet je wat, dat maakt wel sense, en ze hadden geen bailout nodig in die wereld, en er zijn wat slechte acteurs, maar er is veel waarde en veel verschillende dingen aan de hand. Er gebeurt van alles in de DeFi-wereld, er zijn stablecoin-bedrijven, er zijn NFT’s (non-fungible tokens). Veel verschillende dingen, ordinals op Bitcoin zelfs.'”

Investeer nu €5000 gratis via Finst! Start vandaag nog >

De investeringsveteraan zegt dat de laatste bear market verschilt van de vorige downtrend, omdat er meer ontwikkelingen zijn in het crypto-ecosysteem dan alleen de focus op de prijs van Bitcoin en Ethereum (ETH).

Tapiero zegt dat institutionele beleggers verbeterende fundamentals zien, zoals de enorme stijging van de hashrate van Bitcoin, het aantal ontwikkelaars in de ruimte en de hoeveelheid nieuwe layer-one blockchains die opduiken als potentieel bewijs dat crypto snel groeit:

“Dus de ruimte zelf vertrouwt niet alleen op de prijs van Bitcoin en Ethereum. Dat is het grote verschil voor mij met 2018 en 2019, er zijn zoveel dingen gaande onder de motorkap. Het aantal ontwikkelaars dat de blockchain-ruimte is binnengekomen, is nu op een all-time high. Door 2022 bleef het toenemen.

De Bitcoin hashrate heeft zojuist een all-time high bereikt. Het aantal spelers in de NFT-ruimte van 18 maanden geleden is exponentieel gestegen. Het aantal layer-ones dat de top vijf of zes gebruiksgevallen heeft, staat op een all-time high. Dus het gaat niet langer alleen om de prijs van die twee toonaangevende cryptocurrencies en sommige andere cryptocurrencies. Dus ik denk dat dit ook institutionele mensen aantrekt die begrijpen dat dit een technologie is van een generatie.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!