Oprichter van Terra (LUNA) heeft zijn fondsen naar Bitcoin (BTC) gewisseld

De Zuid-Koreaanse autoriteiten hebben naar verluidt ontdekt dat de omstreden CEO en oprichter van Terraform Labs, Do Kwon, geen activa meer heeft in zijn thuisland.

Het lokale mediakanaal KBS meldt dat aanklagers de binnenlandse fondsen van leidinggevenden van Terraform Labs hebben gevolgd om de winsten te verzamelen die ze naar verluidt hebben verkregen uit het Terra (LUNA) -ecosysteem.

Kwon en zijn medewerkers verwierven naar verluidt in totaal 414,5 miljard won, of ongeveer €286 miljoen, waarbij de CEO van Terraform Labs 91,4 miljard won (~€63 miljoen) van de fondsen in handen had.

De Zuid-Koreaanse autoriteiten hebben de eigendommen van Terraform mede-oprichter Shin Hyun-seong en anderen al bevroren. Ze waren echter niet in staat om de activa van Kwon te bevriezen, omdat de oud-CEO de meeste van zijn eigendommen lijkt te hebben omgezet in Bitcoin (BTC). Kwon heeft volgens het rapport ook de crypto-stack naar een beurs buiten Zuid-Korea gestuurd. De officier van justitie gaf het volgende aan:

Investeer nu €5000 gratis via Finst! Start vandaag nog >

“Het is gebleken dat er in het land zeer weinig onroerend goed is gevormd en eigendom is van CEO Kwon.”

Het rapport stelt verder dat aanklagers ’s werelds grootste cryptocurrency-beurs Binance al hebben gevraagd om te voorkomen dat Kwon zijn cryptocurrency op de beurs terugtrekt.

De Zuid-Koreaanse autoriteiten hebben in september een arrestatiebevel tegen Kwon uitgevaardigd na de ineenstorting van LUNA en UST in mei 2022. Hij ging echter op de vlucht maar werd vorige maand gearresteerd op Podgorica Airport in Montenegro toen hij probeerde aan boord te gaan van een vlucht naar Dubai met behulp van een nep-Costa Ricaanse paspoort.

Kwon wordt momenteel vastgehouden in Montenegro in afwachting van onderzoek naar zijn gebruik van vervalste reisdocumenten.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!