Duitsland leidt de weg voor “crypto-aandelen” met deze nieuwe verordening

Duitsland toont zich met een nieuwe verordering nogmaals als één van Europa’s meest cryptovriendelijke landen. Het land heeft namelijk een nieuwe regelgevende goedkeuring gegeven om aandelen te digitaliseren als zijnde ‘crypto-aandelen’.

Deze week heeft het Duitse ministerie van Financiën de Toekomstfinancieringswet aangekondigd. De nieuwe wetgeving zal de deur openen voor de uitgifte van ‘crypto-aandelen’ op reglementaire basis. Bovendien beoogt de wet regelgeving uit het ondernemingsrecht, de kapitaalmarkten en de belastingwetgeving te integreren.

Publieke bedrijven kunnen nu kiezen of ze hun aandelen uitgeven als traditionele of elektronische aandelen. Deze elektronische aandelen kunnen worden geregistreerd in een centraal register of op een blockchain, waardoor crypto-aandelen ontstaan. Het ging echter niet in detail in op de digitale aandelen en effecten an sich. Het gaf tevens niet aan op welke grootboek ze vastgelegd zouden worden. De Duitse minister van Financiën, Christian Lindner, zei het volgende:

“We willen van Duitsland de toonaangevende locatie maken voor start-ups en groeibedrijven. Daarom verbeteren we de toegang tot de kapitaalmarkt en maken we het makkelijker om eigen vermogen aan te trekken. Ook het midden- en kleinbedrijf zal hiervan profiteren.”

Een cryptovriendelijk land

Zelfs volgens Coincub’s Q1 2022 Global Crypto-ranglijst had Duitsland Singapore overtroffen als het meest cryptovriendelijke land ter wereld.

Het nam een ​​baanbrekende beslissing om crypto-investeringen op te nemen in zijn enorme binnenlandse spaarindustrie. Het land heeft een uitgesproken institutioneel standpunt over cryptocurrency. Zo zijn cryptocurrencies geaccepteerd als een langetermijninvestering in het land. Het besloot zelfs dat alle crypto-handelaren en -supporters die hun tokens langer dan een jaar vasthouden, geen belasting hoeven te betalen over hun digitale bezit.

Afgezien van de Verenigde Staten heeft het land tevens de meeste Bitcoin-nodes. Als je hierbij indenkt dat het land een veel kleinere bevolking en een kleiner BBP heeft, toont dit aan dat het een sterke toewijding heeft aan de cryptomarkt.

Duitsland is hierdoor tevens een land geworden voor grote crypto-bedrijven. Eerder in 2022 verleende de Federal Financial Supervisory Authority de Duitse dochteronderneming van Coinbase een bedrijfslicentie voor crypto-bewaring.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!