Honeywell Bitcoin

Duitsland heeft momenteel de meeste Bitcoin nodes

Volgens een data-analyse van Bitnodes heeft Duitsland voor het eerst in de korte geschiedenis van de koningsmunt meer Bitcoin nodes dan de Verenigde Staten. Er is namelijk te zien dat ons buurland 1833 Bitcoin nodes draait, terwijl de VS ‘maar’ 1821 nodes heeft.

Momenteel zijn er meer dan 10.000 ‘luisterende’ Bitcoin nodes wereldwijd, dat wil zeggen nodes die inkomende verbindingen toestaan. Daarvan is er ongeveer 35% gevestigd in Duitsland en de VS. De derde plek wordt momenteel ingenomen door Frankrijk met 549 nodes, terwijl China slechts 152 Bitcoin nodes heeft.

Het is verder opvallend dat Nederland momenteel op de vijfde positie staat met 389 Bitcoin nodes. Als we echter België willen terugvinden op de lijst moeten we wat verder zoeken, aangezien het land pas op de 31ste positie terug te vinden is met 22 nodes.

De inhaalactie van Duitsland is opmerkelijk omdat de bevolking van het land ongeveer vier keer lager is dan die van de VS, terwijl de economie ook ongeveer vijf keer kleiner is. Het land is er echter toch in geslaagd om de VS in te halen. Dit lijkt gedeeltelijk te komen doordat het aantal Amerikaanse nodes de afgelopen tijd met zo’n 700 is gedaald, terwijl het aantal Duitse nodes stabiel bleef.

Het is niet duidelijk wie precies achter deze nodes zitten, omdat het kan variëren van iemand die in zijn kelder een Bitcoin node draait tot een wereldwijde entiteit zoals Coinbase. Maar iets wat we wel kunnen stellen, is dat Duitsland een ondergewaardeerde coderingskrachtpatser is, deels omdat nogal wat Amerikaanse codeerders het land als hun basis hebben gekozen vanwege de strenge privacywetten.

Er is ook de Chaos Computer Club (CCC) in Duitsland, die wordt beschreven als Europa’s grootste vereniging van hackers met 7700 geregistreerde leden. Onder deze leden zijn wellicht een groot aantal Bitcoin-codeerders, waaronder mogelijk enkele Bitcoin-kernontwikkelaars.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN