Santiment: Deze statistiek wijst op een Bitcoin stijging

Een bekend platform voor analyse van crypto’s zegt dat één metriek het signaal kan zijn voor de volgende grote rally voor Bitcoin (BTC) te midden van een vlaag whalestransacties waarbij de koning-crypto betrokken is.

Volgens marktonderzoeksbureau Santiment moeten traders de marktcaps van stablecoins zoals Tether (USDT), USD Coin (USD Coin), Binance USD (BUSD), Pax Dollar (USPD) en Dai (DAI) goed in de gaten houden.

Santiment zegt dat de gecombineerde koopkracht van de top vijf stablecoins 126,31 miljard dollar bedraagt, wat meer dan het dubbele is van de waarde in maart 2021. Volgens het analysebureau zou de aanhoudende stijging van Bitcoin kunnen afhangen van de groei van de top vijf stablecoins naar marktkapitalisatie:

“Nu een geweldig Q1 ten einde loopt voor de herstellende cryptomarkten, bedraagt de gecombineerde koopkracht voor USDT, USDC, BUSD, DAI en USDP $126,3 miljard. De daling is deze week afgenomen. Een stijging zou een belangrijke verhoogde kans op een stijging van Bitcoin betekenen.”

Bron: Santiment/Twitter

Investeer nu €5000 gratis via Finst! Start vandaag nog >

De inzichten van Santiment over de stablecoin-markt komen nadat het analysebedrijf onlangs een waarschuwing uitbracht aan Bitcoin-houders. Vorige week onthulde het analysebedrijf namelijk dat de vijf grootste Bitcoin-transacties in 2023 allemaal in maart plaatsvonden, wat suggereert dat grote BTC-entiteiten mogelijk winst beginnen te nemen.

Zo vertelt het analysebedrijf:

“Op basis van de zeer grote transacties in maart en de 10 – 10.000 BTC-adressen die naar beneden blijven zakken (in percentage) en afnemen (in totaal aantal adressen), lijkt het erop dat er een aantal terechte waarschuwingssignalen zijn om op je hoede te zijn als je hoopt dat Bitcoin naar $35.000 en verder stijgt …

De vijf grootste transacties van 2023 tot nu toe vonden allemaal plaats in maart, en dit lijkt een gevolg te zijn van winstnemingen en angst voor een top na de ~+70% rebound voor BTC.”

Bitcoin wordt op het moment van schrijven verhandeld voor $28.502.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!