Apple’s Siri kan met vervroegd pensioen?

Met behulp van de ingebouwde Shortcuts-app van Apple creëerde Mckay Wrigley, ontwikkelaar van kunstmatige intelligentie, een eenvoudige manier om de spraakgestuurde assistent van Apple, Siri, te vervangen door de ChatGPT-chatbot. En het resultaat kan ervoor zorgen dat de eerstgenoemde met vervroegd pensioen kan.

Siri vervangen door ChatGPT

Maandag plaatste Wrigley een link naar zijn gratis download op Twitter, samen met een video (meer dan 3 miljoen keer bekeken) die laat zien hoe de chatbot-snelkoppeling werkt. Apple Shortcuts is een visuele, codevrije app die het voor niet-technische gebruikers relatief eenvoudig maakt om taken te automatiseren met een enkele tik of spraakopdracht, bijvoorbeeld door TikTok te dempen wanneer de app wordt geopend.

Dus waarom zou iemand van Siri af willen, die al sinds 2011 bij ons is? ChatGPT, het geesteskind van OpenAI, gedraagt ​​zich als Siri – als het een postdoctorale opleiding had genoten. Sinds de meest recente GPT-4-update twee weken geleden voor het publiek werd uitgerold, heeft het gebruikers verblind met zijn flair voor conversatie, humor en eindeloze (hoewel soms gebrekkige) kennis.

Commentatoren op de post van Wrigley begonnen onmiddellijk zijn kleine hack uit te breiden en te verbeteren, de output te versnellen, het als tekst weer te geven in plaats van gesproken (ChatGPT is meestal een beetje uitgebreid en veel mensen willen het niet het hele verhaal horen), en zelfs het bijhouden van eerdere zoekopdrachten voor context.

ChatGPT is slimmer dan Siri?

Terwijl ChatGPT de wereld blijft opeten, zal het interessant zijn om te zien of meer mensen het gebruiken in plaats van stemassistenten zoals Siri en Alexa. Voorlopig doet de chatbot echter geen voorspellingen. Op de vraag of het “beter of slimmer” is dan Siri, antwoordde het:

“Als een AI-taalmodel is het niet helemaal gepast om ChatGPT te vergelijken met Apple’s Siri, omdat ze verschillende doelen dienen en unieke kenmerken hebben. Hoewel beide door AI aangedreven virtuele assistenten zijn, hebben ze verschillende aandachtspunten en sterke punten.”

Siri werd dezelfde vraag gesteld en antwoordde: “Ik weet niet zeker of ik de vraag begrijp.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!