Binance claimt dat het “niet jaagt op gebruikersstops of liquidatieprijzen”

Zoals jullie vast wel hebben meegekregen, wordt ’s werelds grootste cryptocurrency-beurs Binance momenteel beschuldigd van verschillende strafbare feiten door de Amerikaanse CFTC. De beurs heeft echter gereageerd door deze punten te ontkennen.

De beurs ging tevens dieper in op één bepaalde beschuldiging, die aangeeft dat de beurs zou handelen tegen zijn klanten en dat de CEO van de beurs, Changpeng Zhao, meer dan 300 afzonderlijke accounts zou hebben die “eigendomsactiviteiten hebben uitgeoefend op het Binance-platform”.

In reactie op een grillige tweet over de marktmakende activiteiten van de beurs, suggereerde Patrick Hillmann, chief strategy officer van Binance, dat de interne handel allemaal openbaar gebeurt, en merkte op dat “in tegenstelling tot andere beurzen, Binance niet jaagt op gebruikersstops of liquidatieprijzen, en dat ook nooit heeft gedaan”. Hij voegde eraan toe:

“Alle gemaakte transacties zijn in de eerste plaats algoritmisch voor marktstabiliteitsdoeleinden of om ontsporingen te verminderen.”

Hillmann zei ook dat Binance niet agressief tegen zijn gebruikers handelt – een “enorm verschil” met de activiteiten van het inmiddels failliete Alameda Research, de investerende tak van de eveneens failliete beurs FTX.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!