Deze onbekende altcoin presteert beter dan Bitcoin en Ethereum

Een nog vrij onbekende altcoin, die zichzelf beschrijft als een alternatief voor Ethereum, bevindt zich midden in een grote uitbraak en publiceert cijfers die zowel Bitcoin (BTC) als Ethereum (ETH) overtreffen.

De top 100 altcoin Conflux Network (CFX) wordt op het moment van schrijven verhandeld tegen $0,295. De munt heeft echter in de afgelopen week een flinke stijging doorgemaakt van ruim 53%.

Als we dit vergelijken met de performance van de twee grootste cryptocurrencies van dit moment, Bitcoin en Ethereum, dan is te zien dat deze respectievelijk met 16% en 9% gestegen zijn in dezelfde periode.

Conflux, die in november 2020 werd gelanceerd, kwam dit jaar op de radar van grote investeerders toen het project een samenwerking aankondigde met China Telecom, één van de grootste telecom providers in het land.

Het platform is ook geïntegreerd in Xiaohongshu, bekend als Little Red Book, een Chinees platform voor sociale media en e-commerce dat naar verluidt meer dan 200 miljoen maandelijkse actieve gebruikers heeft.

Conflux stelt ook dat het de enige volledig gereguleerde layer-1 blockchain in China is, met als doel een grenzeloze, op blockchain gebaseerde economie op te bouwen. Het beschrijft het als volgt:

“Als de enige regelgevende, openbare en toestemmingsloze blockchain in China, bouwt Conflux een grenzeloos transactioneel en technologisch ecosysteem voor wereldwijd gerichte cryptoprojecten, die zich buiten China uitstrekken naar Noord-Amerika, Rusland, Latijns-Amerika, Europa, Afrika en de rest van de wereld.”

Conflux is ontworpen als een zeer schaalbaar en goedkoop protocol en maakt gebruik van een proof-of-work consensusmodel om transacties te valideren.

De native cryptocurrency, CFX, wordt gebruikt om transactiekosten te betalen, staking-beloningen aan te bieden en gebruikers te laten deelnemen aan het netwerkbeheer.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!