Coinbase stopt officieel de handel in BUSD

De Amerikaanse cryptocurrency-beurs Coinbase (COIN) heeft de handel in de Binance USD (BUSD) stablecoin officieel opgeschort, volgens een tweet op maandag.

De beurs kondigde zijn voornemen aan om BUSD in februari van de beurs te halen, waarbij Brian Armstrong, CEO van Coinbase, liquiditeitsproblemen aanhaalde. Het gaf toendertijd het volgende aan:

“We controleren regelmatig de activa op onze beurs om er zeker van te zijn dat ze voldoen aan onze noteringsnormen. Op basis van onze meest recente beoordelingen zal Coinbase de handel in Binance USD (BUSD) op 13 maart 2023 om of rond 12.00 uur ET opschorten.”

De beslissing kwam nadat Paxos, het bedrijf dat BUSD uitgeeft, stopte met het minten van de stablecoin als gevolg van regelgevende maatregelen van het New Yorkse Department of Financial Services (NYDFS) en, naar verluidt, de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Gebruikers die momenteel echter nog BUSD op de beurs hebben, kunnen hun activa nog steeds op elk moment opnemen, aldus de aankondiging van Coinbase.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!