Coinbase lanceert grote update waarbij het BUSD gaat verwijderen

De grootste in Amerika gevestigde cryptocurrency-beurs op basis van handelsvolume heeft een belangrijke update uitgebracht met betrekking tot het omstreden stablecoin-project Binance USD (BUSD), waarbij het aangaf dat de stablecoin over twee weken zal verwijderen. Het gaf het volgende aan:

“We controleren regelmatig de activa op onze beurs om er zeker van te zijn dat ze voldoen aan onze noteringsnormen. Op basis van onze meest recente beoordelingen zal Coinbase de handel in Binance USD (BUSD) op 13 maart 2023 om of rond 12.00 uur ET opschorten.”

De toekomst van Binance USD staat ter discussie sinds de uitgever van de stablecoin, Paxos, een “Wells Notice” ontving van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). In de kennisgeving verklaarde de toezichthouder dat het “overweegt een actie aan te bevelen waarin wordt beweerd dat BUSD een effect is en dat Paxos het aanbod van BUSD had moeten registreren onder de federale effectenwetten.” Paxos zei echter dat het “categorisch niet akkoord gaat” met het idee dat BUSD een effect is. Het bedrijf reageerde als volgt:

“We zullen met het SEC-personeel in gesprek gaan over deze kwestie en zijn bereid indien nodig krachtig te procederen.”

Afgelopen maandag brak het nieuws dat het New Yorkse Department of Financial Services (NYDFS) het cryptobedrijf opdracht had gegeven om de productie van BUSD te bevriezen, dat tot doel heeft een koppeling aan de Amerikaanse dollar te behouden.

Paxos kondigde vervolgens aan dat het “zijn relatie met Binance zou beëindigen voor de stablecoin BUSD.” Het bedrijf zei ook dat alle BUSD-tokens altijd worden ondersteund door een 1:1-verhouding van in Amerikaanse dollars luidende reserves.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!