Crypto-gemeenschap verbaast over SEC rechtszaak tegen Paxos

Op 12 februari werd duidelijk dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een bericht gestuurd heeft naar Paxos, waarin wordt beweerd dat BUSD een niet-geregistreerd effect is. Op dezelfde dag beval het New Yorkse Department of Financial Services (NYDFS) Paxos om de uitgifte van BUSD stop te zetten.

Als gevolg van dit nieuws doken verschillende leden van de crypto-gemeenschap op Twitter om hun mening over de situatie te geven. De reacties liepen uiteen van het negeren van het probleem als “FUD” tot het noemen van een aanval op Binance.

Cryptocurrency-analist Miles Deutscher uitte tevens zijn gedachten in een tweet, met het argument dat niemand winst verwacht bij de aankoop van een stablecoin. Hij gaf het volgende aan:

“De SEC heeft BUSD bestempeld als een “niet-geregistreerd effect” en klaagt uitgever Paxos aan. Maar hoe wordt een STABLECOIN in vredesnaam als een effect beschouwd, wanneer deze duidelijk niet voldoet aan de Howey-testcriteria. Niemand heeft ooit “een verwachting van winst” gehad bij het kopen van BUSD.”

Evenzo was de pseudonieme handelaar Tree of Alpha verbijsterd door de nieuwe ontwikkeling. Het gemeenschapslid vroeg zich af hoe het als een effect zou kunnen worden beschouwd en vroeg hun volgers of ze BUSD kochten met de verwachting dat het naar $2 zou gaan. De handelaar richtte zich ook direct op de SEC-voorzitter Gary Gensler en zei dat de overheidsfunctionaris op een “losgeslagen, ongecontroleerde kruistocht tegen crypto” is.

Ondertussen gaf iTrader AshWSB ook commentaar op de kwestie en deed het de kwestie af als “FUD”. De handelaar voerde aan dat BUSD volledig wordt ondersteund en dat Paxos geen tokens meer uitgeeft, geen invloed heeft op de bestaande tokens. “Het is goed om op de hoogte te blijven, maar maak geen emotionele bewegingen”, aldus Ash.

Volgens een recent bericht van Cointelegraph, waarin het met verschillende blockchain-advocaten sprak, wees een advocaat erop dat terwijl stablecoins zijn gemaakt om een ​​vaste waarde te hebben, houders toch op verschillende manieren winst kunnen maken, zoals arbitrage, hedging en staking. Het zou kunnen zijn dan de Amerikaanse toezichthouder dit tegen Paxos wilt gebruiken.

Eerder vandaag plaatsten wij tevens al een bericht waarin duidelijk werd dat Binance van plan is haar Binance USD te blijven ondersteunen, ondanks de juridische perikelen. De CEO van Binance, Changpeng Zhao, ging naar Twitter om gebruikers te verzekeren dat fondsen veilig zijn ondanks de voorgenomen handhavingsmaatregelen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!