GERUCHT: Cryptoqueen in 2018 vermoord door Bulgaarse maffia

Een nieuw rapport beweert dat Ruja Ignatova, ook bekend als de ‘cryptoqueen’, die door de autoriteiten gezocht werd voor haar vermeende rol in de $4.000.000.000 OneCoin-zwendel, mogelijk in 2018 aan boord van een jacht vermoord is door de Bulgaarse maffia.

Volgens het Bureau for Investigative Reporting and Data (BIRD) heeft de bekende drugsbaron Hristoforos ‘Taki’ Amanatidis mogelijk opdracht gegeven tot de moord op de OneCoin-oprichter. Het rapport geeft verder aan dat de moord in 2018 al plaatsgevonden heeft aan boord van een jacht in de Ionische Zee. Haar lichaam zou zijn verminkt en overboord gegooid.

BIRD baseert de informatie op documenten die het naar verluidt heeft bekeken en die een rapport van een agent over de kwestie bevatten. De informatie in het rapport is echter niet geverifieerd en de details over de dood van Ignatova lijken onderwerp van speculatie te blijven.

Volgens BIRD werden de documenten gevonden in het huis van een voormalige Bulgaarse topofficier, Lyubomir Ivanov, nadat hij vorig jaar was vermoord. De documenten zeggen naar verluidt dat de vermeende details over de dood van Ignatova afkomstig waren van een gesprek met Georgi Georgiev Vasilev, de zwager van Amanatidis, toen hij dronken was.

Ignatova staat op de “Ten Most Wanted Fugitives”-lijst van de FBI staan ​​vanwege “haar vermeende deelname aan een grootschalig fraudeplan” dat “miljarden dollars van investeerders over de hele wereld zou hebben opgelicht”.

In december pleitte de mede-oprichter van de OneCoin-scam, ter waarde van $4 miljard, Karl Sebastian Greenwood, schuldig aan beschuldigingen van witwassen en fraude. Ignatova wordt echter gezien als de vermeende leider van de scam. De potentiële moord zou de zoektocht naar de cryptoqueen sluiten, maar de details moeten nog geverifieerd worden.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!