Whale-activiteit stijgt explosief voor ADA en SAND

Het crypto-analysebedrijf Santiment heeft een toename in whale-activiteit opgemerkt voor Cardano (ADA) en The Sandbox (SAND). In een nieuwe analyse merkte Santiment op dat Cardano sinds begin februari getuige is geweest van grote belangstelling van whales. Een transactie boven de $100.000 wordt door Santiment beschouwd als een whaletransactie. Het onderstaande werd gemeld:

“Let niet op de anomalie-kloof van vijf dagen in de gegevens voor Cardano. Kijk maar eens wat het activum sinds februari heeft gedaan. Het is duidelijk een enorme piek die wijst op grote belangstelling van walvissen op dit niveau.”

Het native token van de Cardano blockchain, ADA, is op het moment van schrijven $0,38 waard. Op het gebied van marktkapitalisatie stat de rivaal van Ethereum (ETH) op de zevende plaats en dat is in de afgelopen 24 uur met bijna 3% gedaald. De afgelopen maand is de marktkapitalisatie echter met 3% gestegen. Toch is de prijs van ADA nog steeds ruim 85% lager dan het hoogste punt ooit van $3,09 dat in september 2021 werd bereikt.

Ook was er volgens Santiment de op twee na grootste piek in whaletransacties in de afgelopen drie maanden gezien voor The Sandbox op zondag. De stijging in whale-activiteit vond plaats terwijl het native token van The Sandbox, SAND, ook in prijs steeg. Volgens Santiment vergroot dit de kans op ten minste één kortetermijncorrectie. Het onderstaande werd gemeld door het analysebedrijf:

“The Sandbox heeft een behoorlijke traan van zichzelf gehad. Niet helemaal met de capaciteit die Hex is geweest. Maar het heeft nogal wat hoofden doen draaien. Gisteren was de op twee na hoogste whalepiek in de afgelopen 3 maanden. En het kwam toen de prijzen snel stegen. Dit vergroot de kans op in ieder geval een kortetermijncorrectie.”

Op dit moment wordt SAND verhandeld voor een prijs van $0,75 met een daling van ruim 4,5% op de dag. Op het gebied van marktkapitalisatie is het activum ook gedaald ten opzichte van vorige maand met meer dan 3,5%.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!