Polygon Labs ontslaat 20% van zijn personeelsbestand

Polygon Labs, het bedrijf achter het layer-2-netwerk Polygon (MATIC), heeft aangekondigd dat het 20% van zijn personeelsbestand ontslagen heeft, nadat het bedrijf eerder had gezegd dat het bedrijf zijn personeelsbestand met 40% zou vergroten.

Volgens een persbericht op dinsdag (21 februari 2023) zei Polygon Labs dat de 20% slash invloed had op 100 vacatures. Een deel van de aankondiging luidde:

“Eerder dit jaar hebben we meerdere business units geconsolideerd onder Polygon Labs. Als onderdeel van dit proces delen we het moeilijke nieuws dat we ons team met 20% hebben ingekrompen, wat gevolgen heeft voor meerdere teams en ongeveer 100 posities. Dit was een pijnlijk moeilijke beslissing, maar een noodzakelijke stap in onze reis.”

Het bedrijf voegde eraan toe dat werknemers die door de ontslagen worden getroffen, een ontslagvergoeding van drie maanden zullen krijgen “ongeacht hun niveau of ambtstermijn bij Polygon Labs.”

Ondertussen komt de nieuwste ontwikkeling vier maanden nadat Polygon Labs had aangekondigd van plan te zijn meer werknemers aan te nemen. Volgens de woordvoerder van het bedrijf, Bhumika Srivastava, streefde Polygon ernaar om tegen het einde van 2022 200 mensen aan het personeelsbestand toe te voegen, wat neerkomt op een uitbreiding van 40%.

Echter ging dit niet door en werd Polygon Labs de nieuwste crypto-organisatie die haar personeelsbestand heeft verminderd sinds de start van de bearmarkt vorig jaar. Enkele van de meest prominente namen om dit te doen zijn onder andere Coinbase, Robinhood, Kraken, Crypto.com, Blockchain.com.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!