Robinhood

Robinhood ontslaat ongeveer 25% van zijn personeel vanwege huidige marktcondities

De Amerikaanse financiële dienstverlener Robinhood heeft ongeveer 23% van zijn werknemers ontslag gegeven omdat de handelsactiviteiten op het platform afnemen. De ontslagen komen nadat het bedrijf in april al een personeelsreductie van 9% aankondigde.

In een nieuwe verklaring zei de CEO van het bedrijf, Vlad Tenev, dat het bedrijf de omvang van zijn personeelsbestand vermindert, deels vanwege de crypto-crash. Hij ging verder met:

“Eerder dit jaar kondigde ik aan dat we 9% van ons personeelsbestand zouden laten gaan en ons zouden richten op meer kostendiscipline in de hele organisatie. Dit ging niet ver genoeg.

Sinds die tijd hebben we een verdere daling van de macro-omgeving gezien, met een inflatie op het hoogste punt in 40 jaar, vergezeld van een brede cryptomarktcrash. Dit heeft de handelsactiviteit van klanten en activa in bewaring verder verminderd.”

Robinhood trok vorig jaar veel nieuw personeel aan, maar Tenev gaf aan dat het groeitraject van het bedrijf is omgekeerd vanwege bearmarkten in crypto en aandelen. Hij zei het volgende:

“Vorig jaar hebben we veel van onze operationele functies bemand in de veronderstelling dat de verhoogde retailbetrokkenheid die we hadden gezien met de aandelen- en cryptomarkten in het COVID-tijdperk, zou aanhouden tot 2022. In deze nieuwe omgeving werken we met meer personeel dan gepast.”

De verklaring van Tenev komt op het moment dat Robinhood zijn financiële resultaten voor het tweede kwartaal bekendmaakte, waaruit blijkt dat de totale netto-inkomsten van het bedrijf achtereenvolgens met 6% zijn gestegen tot $318 miljoen. Als gevolg hiervan gaf het aan dat het bedrijf zich, buiten het ontslaan van personeel, ook zal concentreren op herstructureren, met als doel overtollige rollen en posities te verwijderen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN